FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Propalo predstavljanje obvezujućih ponuda za Sunčani Hvar

HVAR, 10. ožujka 2005. (Hina) - Za danas najavljeno predstavljanjeobvezujućih ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva uhotelsko-turističkoj tvrtki "Sunčani Hvar" na sjednici hvarskogGradskog vijeća nije održano, jer se, unatoč najavi, nisu odazvalipredstavnici luksemburške tvrtke "Orco Hotel Group", već samoinvesticijskog fonda "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba.
HVAR, 10. ožujka 2005. (Hina) - Za danas najavljeno predstavljanje obvezujućih ponuda za osnivanje javno-privatnog partnerstva u hotelsko-turističkoj tvrtki "Sunčani Hvar" na sjednici hvarskog Gradskog vijeća nije održano, jer se, unatoč najavi, nisu odazvali predstavnici luksemburške tvrtke "Orco Hotel Group", već samo investicijskog fonda "Quaestus Private Eqiuty Partneri" iz Zagreba.

Premda su na sjednici oba ponuđača vijećnicima, građanima i predstavnicima crkve, čije su nacionalizirane nekretnine u sastavu "Sunačnog Hvara", trebala detaljno izložiti svoje ponude, predane u siječnju ove godine, Luksemburžani su na predstavljanje poslali tek svojega financijskog savjetnika Ivicu Krešića iz tvrtke "De Loyd" koji nije imao formalne ovlasti za predstavljanje ponude.

Krešić je gradskim vijećnicima pročitao pismo predsjednika "Orco Group" Jeana Francoisa Otta koji se ispričao zauzetošću na sajmu nekretnina u Canesu te ponovio poznate pojedinosti iz svoje ponude. Zatražio je da on osobno idućeg tjedna, 15. ožujka, predstavi ponudu "Orco Group".

Sva tri direktora "Quaestus Private Eqiuty Partnera" Borislav Škegro, Željko Lukač i Tomislav Matić takav su odnos "konkurenata" ocijenili neozbiljnim te odbili predstaviti svoju ponudu, ponovivši također već poznato.

Zamjenik predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivan Gotovac ispričao se za situaciju do koje je došlo zbog, kako je rekao, kratkoće rokova. Ustvrdio je i kako krivnja zbog nedolaska predstavnika "Orco Grope" nije na Fondu, ali ovaj susret nisu planirali kao sučeljavanje dvaju ponuđača, već kao kvalitetno predstavljanje ponuda.

Vijećnici su, pak nakon što su poslušali obje strane, odlučili zatražiti obje ponude, te naknadno odlučiti kada će pozvati predstavnike oba ulagača i odlučivati o njihovim ponudama.

Škegro je kazao kako se i do sada događalo da oni predstave svoju ponudu, pa se onda pojavi netko od konkurenata koji svoju ponudu, na temelju onoga što doznaju, poboljšaju.

Izražavajući negodovanje Lukač je rekao da HFP-u daju odobrenje da vijećnicima dostavi cjelovite ponude. Matić je upitao predstavnike HFP-a "do kada će se i kako ponižavati hrvatske investitore". "Ako nas netko ne želi neka nam to jasno kaže", poručio je.

Predstavnik luksemburške kompanije Ivica Krešić kazao je kako su spremni odgovoriti na sva otvorena pitanja, te pojasniti poslovni plan razvoja "Sunčanog Hvara" i grada Hvara, ponovivši da to želi učiniti osobno predsjednik Orca.

Predstavnici "Quaestusa" doveli su u pitanje i vjerodostojnost ponude Orca s obzirom na veličinu ulaganja, no, "ako oni to mogu zajamčiti i potkrijepiti da će razvijati turizam, a ne preprodavati nekretnine i apartmane, mi ćemo im na takvom ulaganju čestitati i neka Fond odmah donese odluku u njihovu korist", rekao je Škegro.

Zamjerio je Fondu što već četiri godine "zavlači provedbu projekta javno-privatnog partnerstva", napomenuvši kako su se Hvaranima predstavili već sedam puta i uvijek javno objavljivali svoju ponudu.

(Hina) xdstr yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙