FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Boerse povukla ponudu za kupnju Londonske burze

FRANKFURT, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Operater frankfurtske burzeDeutsche Boerse povukao je svoju ponudu za kupnju Londonske burze LSE,kazao je čelnik DB-a Werner Seifert.
FRANKFURT, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Operater frankfurtske burze Deutsche Boerse povukao je svoju ponudu za kupnju Londonske burze LSE, kazao je čelnik DB-a Werner Seifert.

U svojem priopćenju Seifert je kazao da je odluka donijeta nakon što je zaključeno da LSE nije spreman preporučiti svojim dioničarima transakciju po cijeni koju DB može smatrati prihvatljivom, kao i zbog protivljenja nekih dioničara operatera frankfurtske burze.

Deutsche Boerse ponudila je za kupnju LSE-a krajem siječnja 530 penija po dionici ili nešto ispod dvije milijarde eura. LSE je dva puta odbio ponudu DB-a po toj cijeni. No, DB je objavio da je zadržao pravo podnošenja još jedne ponude ako bilo koja druga kompanija izađe sa svojom ponudom.

Paneuropski operater burzi Euronext, koji nastavlja pregovore s LSE-om, vidi sinergiju od udruživanja u vrijednosti 203 milijuna eura.

Seifertovo povlačenje počelo je 3. ožujka kada je čelnik objavio da će se sastati s dioničarima vezano uz ponudu, potvrdivši djelomice izvješća da se mnogi protive njihovu povezivanju. No jedan od najvećih protivnika toga plana, TCI Fund Management toliko se protivi tome da je odbio razgovarati sa Seifertom te zatražio glasovanje dioničara. Protivljenje su izrazili i drugi značajni dioničari DB-a, uključujući Atticus Capital iz SAD-a te američki fond Fidelity Investment.

Njemački dioničari DB-a strahuju da bi udruživanje moglo dovesti do transfera poslovanja u London.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙