FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cavtat: Sastanak o 10. europskom koridoru

DUBROVNIK, 10. ožujka 2005. (Hina) - U Cavtatu je danas počeo sastanakNadzornog odbora za provedbu Memoranduma o suglasnosti o razvojuPaneuropskog koridora 10 (posavski koridor).
DUBROVNIK, 10. ožujka 2005. (Hina) - U Cavtatu je danas počeo sastanak Nadzornog odbora za provedbu Memoranduma o suglasnosti o razvoju Paneuropskog koridora 10 (posavski koridor).

Na skup sudjeluje četrdesetak predstavnika zemalja kroz koji taj koridor prolazi - Austrije, Slovenije, Madžarske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Albanije, Grčke i Hrvatske.

Kako je kazao državni tajnik za promet u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec, zbog ratnih okolnosti putnički i robni promet obilazio je to područje i zbog nastalih barijera bilo je vrlo teško ponovno uspostaviti konkurentnost toga smjera.

"Radna skupina za Deseti koridor nastoji ojačati njegovu konkurentnost, oslabiti barijere i tako potaknuti gospodarski razvoj, ali i pridonijeti političkoj stabilnosti toga dijela Europe", kazao je Breglec. Dodao je kako je Hrvatska u vrlo dobru položaju jer je izgradila više od 90 posto koridora, a preostale dionice prema Sloveniji, odnosno Srbiji bit će gotove do 2007.

Za Hrvatsku je zanimljiv razvoj 10 koridora, koji ide od Zagreba, kroz Maribor prema Grazu te dalje na sjever, zaključio je državni tajnik Breglec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙