FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadzorni odbor HŽ-a prihvatio plan poslovanja za 2005.

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Nadzorni odbor Hrvatskih željeznica(HŽ) prihvatio je danas poslovni plan te tvrtke za ovu godinu, ukojem, među ostalim, stoji da će se za poslovanje HŽ-a iz državnogproračuna osigurati ukupno 2,9 milijardi kuna, a od toga 1,8 milijardiza održavanje željezničke infrastrukture i poticanje putničkogaprijevoza te 1,1 milijardu kuna za investicije.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Nadzorni odbor Hrvatskih željeznica (HŽ) prihvatio je danas poslovni plan te tvrtke za ovu godinu, u kojem, među ostalim, stoji da će se za poslovanje HŽ-a iz državnog proračuna osigurati ukupno 2,9 milijardi kuna, a od toga 1,8 milijardi za održavanje željezničke infrastrukture i poticanje putničkoga prijevoza te 1,1 milijardu kuna za investicije.

Ukupni planirani prihodi HŽ-a za 2005. su 3,9 milijardi kuna, a uz sredstva iz proračuna, HŽ prihodima od prijevoza putnika i roba planira ostvariti 970 milijuna kuna, podaci su iz prezentacije nedavno predstavljene sindikatima.

Članovi NO-a, kako su izvijestili iz HŽ-a, ocijenili su da poslovni plan HŽ-a za ovu godinu osigurava nastavak započetoga projekta modernizacije HŽ i uvažava zahtjev Svjetske banke sadržan u PAL programu (programskom zajmu za prilagodbu).

Poslovnim planom previđeno je da tijekom 2005. HŽ poveća vlastite prihode od prijevoza putnika i robe za 6,3 posto, te produktivnost za 6 posto. Također bi trebao povećati broj putničkih kilometara za 3,9 posto u odnosu na 2004. i broj netotonskih kilometara za 4,1 posto.

Nove investicije u 2005. odnose se na projekte vezane uz X. i V.b koridor i to kapitalne remonte, izgradnju drugog kolosijeka na tri pruge, kao i izmjenu sustava vuče, izgradnju optičke mreže i prometno rješenje zagrebačkog čvorišta.

U prijevoznom području nove investicije odnose se na nastavak projekata modernizacije prijevoznih kapaciteta, a plan poslovanja za 2005. predviđa i nastavak projekta restrukturiranja HŽ-a i započinjanje programa privatizacije ovisnih društava.

NO bi na jednoj od slijedećih sjednica, kako se doznaje, trebao odlučivati i o planu poslovanja HŽ-a za razdoblje od 2005. do 2009. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙