FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dokić: Kasni izrada dokumentacije za koridor V.C

SARAJEVO,27. veljače 2005.(Hina) - Ministar transporta i komunikacijaBosne i Hercegovine Branko Dokić upozorio je kako kasni izradaplansko-studijske dokumentacije za gradnju dijela koridora V.C kojiprolazi kroz BiH te je zaprijetio kako bi zbog toga tvrtkama koje sudobile taj posao moglo biti obustavljeno plaćanje.
SARAJEVO,27. veljače 2005.(Hina) - Ministar transporta i komunikacija Bosne i Hercegovine Branko Dokić upozorio je kako kasni izrada plansko-studijske dokumentacije za gradnju dijela koridora V.C koji prolazi kroz BiH te je zaprijetio kako bi zbog toga tvrtkama koje su dobile taj posao moglo biti obustavljeno plaćanje.

On je u izjavi koju u nedjelju prenosi sarajevski "Dnevni avaz" kazao kako je ponedjeljak rok do kojega u Ministarstvu transporta i komunikacija očekuju projektnu dokumentaciju podsjetivši pri tom kako je na to nedavno upozorio i predstavnike tvrtki koje su dobile posao izrade ove studije.

Posao izrade plansko-studijske dokumentacije za gradnju oko 330 kilometara autoceste kroz BiH na trasi paneuropskog koridora V.C na temelju javnog natječaja u rujnu prošle godine dodijeljen je konzorciju od sedam hrvatskih tvrtki predvođenih Institutom građevinarstva Hrvatske (IGH) iz Zagreba. Zajedno s njima dokumentaciju radi i konzorcij od 11 bosanskohercegovačkih tvrtki te dvije talijanske tvrtke.

"Sve što bude dostavljeno analizirat ćemo u ponedjeljak i znat ćemo jesu li sankcije doista neophodne. Oni (tvrtke koje rade dokumentaciju) su na vrijeme upozoreni da ćemo budno pratiti svaki njihov korak", kazao je Dokić. On je pojasnio kako će, dođe li doista do kašnjenja, prva mjera upozorenja biti privremena obustava plaćanja.

Izrada planske dokumentacije za koridor V.C kroz BiH trebala bi stajati oko 15 milijuna eura a Dokić tvrdi kako su ta sredstva odavno osigurana te da to ne može biti problem koji opravdava kašnjenje.

Komentirajući mogući početak gradnje autoceste, Dokić je kazao kako je vlastima BiH do sada dostavljeno "puno neozbiljnih ponuda".

"Nemam informaciju da je netko do sada dao ozbiljnu financijsku ponudu", kazao je Dokić.

On je podsjetio da je Hrvatska još u vrijeme mandata Račanove vlade iskazala zanimanje za financiranje izrade planske dokumentacije uz uvjet raspisivanja javnog natječaja za gradnju ceste no to nije podrazumijevalo i zainteresiranost za koncesiju.

Dokić je također rekao kako ima informaciju da tvrtka "Bosmal" koja je do sada jedina pokazala zanimanje za koncesiju trenutačno radi na okupljanju jakog konzorcija banaka kako bi mogla dostaviti ozbiljnu ponudu za dodjelu koncesije i gradnju autoceste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙