FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: O lokaciji mosta preko Drave

OSIJEK,23. veljače 2005.(Hina) - Most preko rijeke Drave, koji će bitidio hrvatske dionice međunarodnog prometnog 5c koridora(Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče), trebao bi se graditi oko četirikilometra uzvodno od Osijeka, ali se o tome još trebaju očitovatinadležne državne institucije, zaključeno je na današnjem sastankupredstavnika Osječko-baranjske županije, Hrvatskih autocesta (HAC),Hrvatskih voda i HEP-a.
OSIJEK,23. veljače 2005.(Hina) - Most preko rijeke Drave, koji će biti dio hrvatske dionice međunarodnog prometnog 5c koridora (Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče), trebao bi se graditi oko četiri kilometra uzvodno od Osijeka, ali se o tome još trebaju očitovati nadležne državne institucije, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Osječko-baranjske županije, Hrvatskih autocesta (HAC), Hrvatskih voda i HEP-a.

Predsjednik Uprave HAC-a Mario Crnjak rekao je kako bi most trebao biti dug oko dva kilometra, širok oko 30 metara, a vrijednost investicije je minimalno 60 milijuna eura.

Crnjak je ocijenio kako je u određivanju lokacije mosta bila sporna lokacija vodne stepenice na Dravi, čija je izgradnja bila predviđena još 1987., ali se u međuvremenu na tom projektu ništa konkretno nije definiralo, a prostor na kojem je bila predviđena ostao je blokiran za bilo koju drugu namjenu.

Danas je dogovoreno da autocesta ostane na predviđenoj trasi, po prostornom planu Županije, a da se vodna stepenica pomakne 200-300 metara uzvodno, tako da ta dva objekta ne bi bila u sukobu. Ako se taj dogovor ispoštuje, nastavljamo s redovitom izgradnjom 5c koridora na predviđenoj trasi, rekao je Crnjak.

Crnjak je kazao kako se raspisivanje javnog natječaja za izgradnju hrvatskog dijela 5c koridora, ukupne duljine 55 kilometara, očekuje u rujnu ove godine, a da bi radovi mogli početi u listopadu ili studenome ove godine. Dodao je kako se ukupna vrijednost ovoga projekta procjenjuje na 1,5 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙