FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro bolja povezanost Mljeta i kopna

DUBROVNIK-STON, 14. veljače 2005. (Hina) - Za 15-tak dana počet ćegradnja luke Prapratno, u općini Ston, koja će omogućiti boljupovezanost otoka Mljeta s kopnom.
DUBROVNIK-STON, 14. veljače 2005. (Hina) - Za 15-tak dana počet će gradnja luke Prapratno, u općini Ston, koja će omogućiti bolju povezanost otoka Mljeta s kopnom.

Troškovi izgradnje luke Prapratno iznose 12 milijuna kuna, od čega je 7,5 milijuna kuna osiguralo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, 2,5 milijuna kuna Dubrovačko-neretvanska županija, a županijska Lučka uprava preostalih dva milijuna kuna, rečeno je danas na sastanku u Stonu državnog tajnika za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branka Bačića s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i županijske Lučke uprave.

Istaknuto je da će

Gradnja luke Prapratno omogućit će bolju povezanost otoka Mljeta s kopnom, istaknuto je.

Na sastanku je zaključeno kako će se, na temelju građevinske dozvole i provedenog javnog natječaja, u idućih 15-tak dana potpisati ugovor s izvođačem radova, Montmontažom Hidroinženjering iz Splita, a rok za izvođenje radova je 135 dana od potpisivanja ugovora s izvođačem.

Državni tajnik za more Branko Bačić najavio je i neke od projekata na poluotoku Pelješcu koje financira njegovo Ministarstvo, a to su uređenje luke Drače u općini Janjina koje je u tijeku i za što je izdvojeno 2,5 milijuna kuna. Za sanaciju rive u Dubi Pelješkoj osigurano je 900 tisuća kuna, a danas su s predstavnicima županijske Lučke uprave i općine Trpanj dogovoreni poslovi na sanacije trpanjske luke čiji bi radovi trebali početi do ljeta.

Također dogovoreno je da će općina Orebić i županijska Lučka uprava ubrzati ishodovanje građevinske dozvole kako bi se moglo završiti izmještanje pristaništa u samoj luci Orebić, te na taj način suzbiti prometne gužve tijekom sezone prema otoku Korčuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙