FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC-a i HČSP-a o najavi legalizacije bespravne gradnje (reakcije)

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Demokratski centar (DC) reagirao jedanas na najavu dogradonačelnika Zagreba Milana Bandića o namjerilegalizacije oko pet tisuća bespravno sagrađenih kuća u Zagrebu,istaknuvši kako legalizacija tih objekata ima smisla ako bi se provelau cijeloj državi, ali kao dio odluke da se u gradnju konačno uvedered.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Demokratski centar (DC) reagirao je danas na najavu dogradonačelnika Zagreba Milana Bandića o namjeri legalizacije oko pet tisuća bespravno sagrađenih kuća u Zagrebu, istaknuvši kako legalizacija tih objekata ima smisla ako bi se provela u cijeloj državi, ali kao dio odluke da se u gradnju konačno uvede red.

Stranka napominje kako ne vidi ni jedan socijalni niti politički argument za legalizaciju bespravne gradnje obiteljskih kuća samo u Zagrebu. DC je uvjeren i da se obzirom na vrijeme legalizacije gradnje radi o "Bandićevom političkom triku uoči lokalnih izbora".

"Svojom osobnom političkom ambicijom Bandić suprostavlja građane Zagreba svim drugim građanima koji su u Hrvatskoj bespravno gradili, ali i svim građanima koji su gradili u skladu sa zakonom", ističe DC u priopćenju.

Zagrebački gradski odbor Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) inicijativu za legalizacijom bespravne gradnje drži zabrinjavajućom.

I HČSP smatra da tako nešto nije korektno prema većini ljudi koji ishoduju građevinske dozvole i plaćaju sve komunalne doprinose, što znači da oni plaćaju izgradnju potrebne infrastrukture i za one koji grade bespravno.

"Držimo da ovakav pristup gospodina Bandića neće riješiti veliki urbanistički problem grada Zagreba, nego će imati upravo suprotan efekt i mogli bismo doživjeti pravu eksploziju bespravne gradnje", ističe HČSP, zapitavši što se može očekivati od građana ako vlast potiče bezakonje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙