FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maslenica: napreduje gradnja mosta

MASLENICA, 1. veljače 2005. (Hina) - Radnici "Đure Đakovića" izSlavonskog Broda danas su postavili posljednji ugradbeni elementdesnog luka novog mosta na Novskom ždrilu.
MASLENICA, 1. veljače 2005. (Hina) - Radnici "Đure Đakovića" iz Slavonskog Broda danas su postavili posljednji ugradbeni element desnog luka novog mosta na Novskom ždrilu.

Novi dvotračni čelični most, dug 315 metara, gradi se na mjestu negdašnjega Masleničkog mosta na Novskom ždrilu koji je srušen u studenom 1991. u srpskoj okupaciji tog područja.

Radnici "Đure Đakovića" počeli su graditi novi most u početku ove godine, a rok za dovršetak gradnje bio je kraj prošle godine, no zbog nepovoljna vremena rok je prekoračen.

Nakon dovršetka dvaju lukova i radova na čeličnoj konstrukciji, što će, kako se očekuje, potrajati desetak dana, gradit će se kolnik i nakon toga most će u početku travnja, najavljuje se, biti pušten u promet.

Novi most na Novskom ždrilu stajat će 50 milijuna kuna, služit će lokalnom stanovništvu te kao zamjena za Maslenički most kad bura njime onemogući promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙