FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Država objavila natječaj za kupnju zemljišta za POS stanove

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Država je putem Agencije za pravnipromet i posredovanje nekretninama (APN) objavila natječaj za kupnjuzemljišta u Zagrebu i Splitu za gradnju stanova iz Vladinog programadruštveno poticane stanogradnje (POS), priopćilo je danas Ministarstvozaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Država je putem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila natječaj za kupnju zemljišta u Zagrebu i Splitu za gradnju stanova iz Vladinog programa društveno poticane stanogradnje (POS), priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Natječaj je objavljen danas u dnevnim novinama, a rok za slanje ponuda je 1. ožujka.

Ministarstvo navodi je u Zagrebu i Splitu najveći interes za kupnju stanova po programu POS-a - u Splitu je na listi 1000 kupaca, a na Brodarici se gradi oko 400 stanova.

Ministrica Marina Matulović-Dropulić zatražila je zemljište od Grada Splita, ali joj je odgovoreno da zemljišta nema, pa je ga je država odlučila sama kupiti.

Ministarstvo navodi i da je zavrzlama s Brodaricom pri kraju jer je Grad Split napokon pristao platiti izgradnju komunalne infrastrukture. Država je na Brodarici zemljište platila 2,8 milijuna eura.

U priopćenju iz Ministarstva se navodi da je naknadnom provjerom utvrđeno da je bivši ministar graditeljstva Radimir Čačić tvrtku Dal-koning preplatio s 400 tisuća eura, a koje je ta tvrtka obećala vratiti.

Dal-koning bila je vlasnik zemljišta i izvođač radova. Država je od nje otkupila zemljište, a izvođač je ostala i dalje.

U Zagrebu ima 7000 građana na listi za kupnju POS stanova, a trenutno je osigurano (izgrađeno ili je u gradnji) za njih 1600.

Država je u Zagrebu lani započela gradnju 1241 stana - spremno je za početak gradnje 285 stanova, a na preostalih par lokacija koje je Grad Zagreb osigurao nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Lokaciju u Sesvetama Grad Zagreb nije prenio na državu. Vlada je gradu početkom svibnja prošle godine poslala službeni dopis u kojem traži da se očituje što će biti s tom lokacijom, ali do danas odgovor nije stigao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙