FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Talijanska desnica vratila Italiju u prošlost

LJUBLJANA,11. veljače(Hina) - Desni pol talijanske politike je pomoćupitanja "fojbi", odnosno stradanja istarskih Talijana nakon porazaItalije u Drugom svjetskom ratu, Italiju vratio 80 godina u prošlost,ocjenjuje u petak komentator koparskog dnevnika "Primorske novice" uvezi s istupima talijanskih političara povodom Dana sjećanja.
LJUBLJANA,11. veljače(Hina) - Desni pol talijanske politike je pomoću pitanja "fojbi", odnosno stradanja istarskih Talijana nakon poraza Italije u Drugom svjetskom ratu, Italiju vratio 80 godina u prošlost, ocjenjuje u petak komentator koparskog dnevnika "Primorske novice" u vezi s istupima talijanskih političara povodom Dana sjećanja.

"Nekad marginalna tema fojbi i egzodusa talijanskih esula dobila je nacionalno značenje. Ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini govori bajke o modernizaciji i europeizaciji svoje stranke, a činjenice govore da se je Italija u minulih nekoliko dana i tjedana vratila u prošlost - ne u onu od prije 60 nego od prije 80 godina. Sada svi talijanski političari, a većina njih za fojbe nikada nije čula, ponavljaju jedno i isto: genocidni slavenski komunisti ubijali su Talijane zato što su bili Talijani. Za Italiju ministra telekomunikacija Maurizia Gasparrija, koji je uspostavio komandni most za pobjednički marš ekstremne desnice, fojbe i gubitak istočnih teritorija predstavljaju sve što je ostalo od talijanske povijesti 20. stoljeća. Sve ostalo je pustinja. Da li se fašizam i nacizam mogu ponoviti? Virtualni fašizam već je tu", ocjenjuje u komentaru koparskog dnevnika "Primorske novice" od petka Robert Škrlj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙