FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader o zajedničkoj povijesnoj komisiji

ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader ocijenio je danas da bi zajednička hrvatsko-slovenskapovijesna komisija za razgraničenje imala dvojaku zadaću - osvijetlitisjajne odnose dviju zemalja i pomoći s različitim informacijama udonošenju političke odluke.
ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader ocijenio je danas da bi zajednička hrvatsko-slovenska povijesna komisija za razgraničenje imala dvojaku zadaću - osvijetliti sjajne odnose dviju zemalja i pomoći s različitim informacijama u donošenju političke odluke.

Ako Hrvatska ne prihvati inicijativu slovenske strane da se formira zajednička povijesna komisija, time će sugerirati da se boji takve povijesne komisije. "Mislim da nemamo nikakvog razloga da se bojimo. Osim toga, ta povijesna komisija nema zadaću dati prijedlog razgraničenja kod graničnih točaka gdje nismo postigli suglasnost u proteklih 15 godina", ocijenio je Sanader.

Ta povijesna komisija može, i s jedne i druge strane, upoznati širu javnost s nekim činjenicama koje nisu dovoljno poznate. Na kraju će presuditi bilo zajednički dogovor u bilateralnim odnosima ili ćemo morati na međunarodnu arbitražu, rekao je Sanader novinarima nakon današnje sjednice HDZ-ova Predsjedništva.

Podsjetio je da su Slovenija i Austrija, te Slovenija i Italija imale zajedničku komisiju i upitao zašto je ne bi imale i Slovenija i Hrvatska. Dobra volja s obje strane vidjela se i u tome da je slovenska strana vrlo dobro prihvatila prijedlog o zajedničkoj sjednici vlada u Hrvatskoj.

Rad povijesne komisije neće biti opterećen. On može samo donijeti pozitivne pomake u smislu rasvjetljavanja naših odnosa, ocijenio je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙