FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dan sjećanja i obeštećenje ezula

RIM, 10. veljače 2005. (Hina/AR) - Na današnji Dan sjećanja natragedije i žrtve fojbi nakon poraza Italije u Drugom svjetskom ratupostoje osobe koje se sjećaju i da su morale napustiti svoja dobra naprostoru Dalmacije i Istre, a za koja nisu dobili pravednaobeštećenja, piše danas list "Corriere della Sera".
RIM, 10. veljače 2005. (Hina/AR) - Na današnji Dan sjećanja na tragedije i žrtve fojbi nakon poraza Italije u Drugom svjetskom ratu postoje osobe koje se sjećaju i da su morale napustiti svoja dobra na prostoru Dalmacije i Istre, a za koja nisu dobili pravedna obeštećenja, piše danas list "Corriere della Sera".

"Sada kada je Slovenija u Europskoj uniji postoji razlog više za traženje ponašanja koje neće biti diskriminirajuće prema nekoj nacionalnosti. U suprotnome slučaj bi mogao doći na Europski sud", piše "Corriere della Sera" koji dodaje kako je sada postoji oko 14.000 zahtjeva za plaćanje obeštećenja, od kojih je od 2.500 do 3.000 nedavno predstavljeno Hrvatskoj.

List napominje da je Hrvatska usvojila zakon po kojem bi i Talijani, kao i Hrvati, imali ista prava prema zakonu o denacionalizaciji, ali nije donesen provedbeni zakon te sve stoji, kao i da Slovenija nije donijela niti takav zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙