FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ljubljani se sastali Rupel i Illy

LJUBLJANA,17. siječnja(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel razgovarao je u ponedjeljak u Ljubljani s predsjednikomvlade talijanske pokrajine Friuli Giulia Riccardom Illyjem oregionalnoj suradnji i manjinskim pitanjima.
LJUBLJANA,17. siječnja(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel razgovarao je u ponedjeljak u Ljubljani s predsjednikom vlade talijanske pokrajine Friuli Giulia Riccardom Illyjem o regionalnoj suradnji i manjinskim pitanjima.

Kako je Rupel izjavio nakon sastanka, zakon o zaštiti slovenske manjine u Italiji, iako donesen, ne primjenjuje se. Illy je izjavio da se u vezi s time čeka da predsjednik Italije potpiše dekret koji će definirati područje primjene zaštitnog zakona koji se odnosi na slovensku manjinu. Rupel i Illy razgovarali su i o projektima turističke i znanstvene suradnje, te o prevladavanju podjela iz prošlosti.

"Dobrodošlo je sve što može doprinijeti prevladavanju povijesnih pitanja", rekao je nakon sastanka Rupel.

Illy je izjavio da se nada kako će uskoro doći do susreta talijanskog, slovenskog i hrvatskog predsjednika kojim bi se zaključila "bolna poglavlja iz prošlosti".

(HIna) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙