FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Finijev govor u Trstu "državnička opcija"

LJUBLJANA,11. veljače(Hina) - Govor talijanskog ministra vanjskihposlova Gianfranca Finija u četvrtak u Trstu zaključio povodompraznika Dana sjećanja na fojbe i egzodus pokazao je da se onodlijepio od svoje stranačke baze i izabrao "državničku opciju",ocjenjuje u komentaru od petka "Primorski dnevnik", list slovenskezajednice u Trstu.
LJUBLJANA,11. veljače(Hina) - Govor talijanskog ministra vanjskih poslova Gianfranca Finija u četvrtak u Trstu zaključio povodom praznika Dana sjećanja na fojbe i egzodus pokazao je da se on odlijepio od svoje stranačke baze i izabrao "državničku opciju", ocjenjuje u komentaru od petka "Primorski dnevnik", list slovenske zajednice u Trstu.

"Fini se u Trstu odcijepio od svoje tradicionalne publike i tršćanskog zastupnika Roberta Menie koji je, kako se čulo, najzaslužniji za stvaranje praznika Dana sjećanja. Između države i stranke izabrao je državu, dok je stranku prepustio ministru za dijasporu Mirku Tremagli i drugima. Njima je prepustio i aplauze, a njegov je nastup bio popraćen zvužducima. No, to je politika i to je Trst", piše u uvodniku lista.

"Fini je izabrao opciju državnika jer bolje pristaje njemu i njegovoj stranci koja se počela reformirati, te ostavio drugima da nastave njene desne tradicije zbog glasača koja privlači ta tradicija. Finijevo pozivanje na Europu i riječi predsjednika Ciampija govori da je i u stranci Alleanza nazionale nastupilo vrijeme da on revidira odnos prema nedavnoj prošlosti i da tršćanska frakcija više neće imati apsolutnu istinu u svom džepu", piše glavni urednik lista Bojan Brezigar. Takvo će mišljenje, dodaje, neki ocijeniti preoptimističkim, ali to se moglo razabrati iz jučerašnjeg Finijevog nastupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙