FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski, hrvatski i talijanski turizam zajedno na EXPO 2005.

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Austrija, Hrvatska i Italija u idućihće mjesec dana pripremiti zajednički turistički paket namijenjenjapanskom tržištu kojeg će promovirati u sklopu svojih nacionalnihprezentacija tijekom Svjetske izložbe EXPO 2005. koja se od 25. ožujkado 25. rujna ove godine održava u japanskoj prefekturi Aichi.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Austrija, Hrvatska i Italija u idućih će mjesec dana pripremiti zajednički turistički paket namijenjen japanskom tržištu kojeg će promovirati u sklopu svojih nacionalnih prezentacija tijekom Svjetske izložbe EXPO 2005. koja se od 25. ožujka do 25. rujna ove godine održava u japanskoj prefekturi Aichi.

Čulo se to danas u Zagrebu na predstavljanju zajedničkog projekta turističke promocije te tri zemlje na EXPO-u, koji je u organizaciji Hrvatskog nacionalnog odbora za EXPO 2005. okupio brojne predstavnike hrvatskog turističkog i drugog gospodarstva, diplomate te predstavnike nacionalnih povjerenstava za EXPO 2005. iz Austrije i Italije.

Nacionalni povjerenik za EXPO 2005 Ivica Maričić kazao je da su taj turistički projekt lani inicirali nacionalni povjerenici Austrije, Hrvatske i Italije, s ciljem da se japanskim turistima uz obilazak Austrije i Italije ponudi i Hrvatska.

Austrijska nacionalna povjerenica za tu izložbu Mares Rossmann naglasila je da je riječ o turi koja bi trajala 10 do 14 dana, pri čemu bi Japanci prvo došli u Austriju, zatim u Hrvatsku, a put bi završavali u Italiji.

Od hrvatskih turističkih odredišta za sada je dogovoreno da se uključe Zagreb i okolica, Plitvice i Dubrovnik, uz mogućnost proširenja na još neke gradove poput Splita, Trogira, Šibenika i Poreča.

S obzirom da za japanske turiste već postoje razrađene ture po Italiji i Austriji te ih po 800 tisuća godišnje posjeti te dvije zemlje, hrvatski predstavnici očekuju da će to dovesti i bar trostruko više Japanaca u Hrvatsku nego do sada. Godišnje Hrvatsku posjeti oko 19 tisuća japanskih turista.

U taj su se program u Hrvatskoj, osim Odbora za EXPO uključili i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), turističke zajednice Dubrovnika, Plitvičkih jezera i Zagreba, putnička agencija Ingratours, Croatia Airlines te gradovi Zagreb i Dubrovnik.

Na izložbi EXPO 2005. u Japanu, čija je tema "Mudrost prirode", predstavit će se 125 zemalja, a očekuje se 15 do 25 milijuna posjetitelja.

Hrvatska će se predstaviti u paviljonu od 650 četvornih metara s temom "Kap vode-zrno soli".

Vrijednost toga projekta je 35 milijuna kuna, od čega većinu (oko 18 milijuna kuna) daje država, a oko 7 milijuna kuna sponzori-velike hrvatske kompanije.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙