FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobre najave za Hrvatsku sa turističkog sajma u Utrechtu

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsku je tijekom prošle godineposjetilo 199,4 tisuće nizozemskih turista koji su ostvarili 1,65milijuna noćenja, a slijedom zanimanja touroperatora i publike nadanas otvorenom turističkom sajmu u nizozemskom Utrechtu ove se godineo predviđa dalji porast broja turista iz te zemlje za oko 15 posto.
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsku je tijekom prošle godine posjetilo 199,4 tisuće nizozemskih turista koji su ostvarili 1,65 milijuna noćenja, a slijedom zanimanja touroperatora i publike na danas otvorenom turističkom sajmu u nizozemskom Utrechtu ove se godine o predviđa dalji porast broja turista iz te zemlje za oko 15 posto.

O tome je danas iz Utrechta izvijestio državni tajnik za turizam pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić po završetku hrvatske konferencije za novinare na sajmu "Vakantibeurs 2005."

Taj se sajam održava do 16. siječnja, a uz 1.300 izlagača iz cijelog svijeta hrvatsku turističku ponudu na štandu od 180 metara četvornih predstavlja Hrvatska turistička zajednica (HTZ), hotelijeri, putničke agencije te kamping udruženje.

Uz Mičića hrvatskoj konferenciji za novinare prisustvovali su i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić te hrvatski veleposlanik u Nizozemskoj Frane Krnić.

Pred više od 60 novinara Mičić je iznio smjernice i kretanja u hrvatskom turizmu, naglasivši da Hrvatsku u ovoj godini očekuje daljnja ulaganja u turističku i prometnu infrastrukturu kao i ponavljanje izvrsnih prošlogodišnjih turističkih rezultata uz moguće povećanje turističkog prometa do 2 posto.

Novinarima je u sklopu konferencije prikazan i devetominutni film o hrvatskim autocestama za koje u Nizozemskoj vlada veliko zanimanje budući njihovi turisti u Hrvatsku većinom dolaze osobnim automobilima i to najviše u kampove.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙