FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski obrtnici predlažu međunarodni sajam proizvoda za turizam

ŠIBENIK, 26. siječnja 2005. (Hina) - Obrtnička komora Šibensko-kninskežupanije potaknula je na današnjem sastanku sa šibenskomgradonačelnicom Nedjeljkom Klarić organiziranje međunarodnogobrtničkog sajma proizvoda i opreme za turizam, koji bi bio održan uŠibeniku uoči ovogodišnje turističke sezone, kazao je na tiskovnojkonferenciji Ante Mihić, predsjednik Županijske obrtničke komore iCeha ugostitelja Hrvatske.
ŠIBENIK, 26. siječnja 2005. (Hina) - Obrtnička komora Šibensko-kninske županije potaknula je na današnjem sastanku sa šibenskom gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić organiziranje međunarodnog obrtničkog sajma proizvoda i opreme za turizam, koji bi bio održan u Šibeniku uoči ovogodišnje turističke sezone, kazao je na tiskovnoj konferenciji Ante Mihić, predsjednik Županijske obrtničke komore i Ceha ugostitelja Hrvatske.

Sličan sajam, istaknuo je Mihić, održava se u Istri, a na području Dalmacije bio bi prvi te "izuzetno značajan kao poticaj bržem razvoju gospodarstva cijele šibenske regije".

Obrtnici s područja Županije često su dosad bili nezadovoljni suradnjom s lokalnim vlastima u općinama i gradovima, posebno visokim najamninama za poslovne prostore i javne površine, spomeničkom rentom i porezom na obrt, te slabom kontrolom rada na crno, prije svega u prijevozničkoj djelatnosti.

Dogovorili smo da se s gradskom upravom pojedinačno rasprave problemi svake cehovske udruge, te da Obrtnička komora bude uključena u donošenje svih odluka u vezi s gospodarskom problematikom. Slične dogovore namjeravamo ostvariti i s upravama ostalih gradova i općina u županiji, kazao je Mihić.

Komora planira bolju suradnju i sa Županijskim centrom za poduzetništvo radi točnog i pravodobnog informiranja obrtnika, posebno o mogućnostima korištenja kredita u obrtništvu.

U povodu 10-te obljetnice organiziranja obrtničkih komora u Hrvatskoj i 70 godina obrtništva na šibenskom području, Županijska obrtnička komora izdat će do kraja godine monografiju o povijesti obrtništva s popisom i adresama svih aktualnih obrtnika. Takvi podaci mogli bi biti dragocjeni za buduću suradnju s inozemnim partnerima.

"U Šibensko-kninskoj županiji ima blizu 3000 obrtnika s oko 5000 zaposlenih. Mi smo najveća tvrtka u Županiji i namjeravamo agresivnije i konkretnije, zajedno s lokalnim vlastima, sudjelovati u gospodarskom razvoju regije", kazao je Slaven Jakelić, tajnik Županijske obrtničke komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙