FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TZGZ spremna za skijašku utrku na Sljemenu

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Turistička zajednica grada Zagreba(TZGZ) je kao domaćin i suorganizator spremna za održavanje utrkeSvjetskog skijaškog kupa-slalom za žene, koja će se idućeg tjedna, 20.siječnja, održati na zagrebačkom Sljemenu i koja će, kako se očekuje,u Zagreb dovesti i brojne turiste.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) je kao domaćin i suorganizator spremna za održavanje utrke Svjetskog skijaškog kupa-slalom za žene, koja će se idućeg tjedna, 20. siječnja, održati na zagrebačkom Sljemenu i koja će, kako se očekuje, u Zagreb dovesti i brojne turiste.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za novinare direktor TZGZ Mario Zmajević, napomenuvši da su povodom te utrke izdali i posebnu brošuru o Parku prirode Medvednica. Uz to su priređeni i brojni drugi promotivni materijali i suveniri Zagreba, koje će podijeliti svim sudionicima i gostima te utrke.

Posebna zaduženja TZGZ, kaže Zmajević, ima oko dočeka sudionika utrke (svjetskih slalolmašica i njihove pratnje) te ostalih gostiju, za koje će po njihovom dolasku u Zagreb organizirati posebne programe dobrodošlice, među kojima i razgled Zagreba i okolice.

Dodao je da je povodom toga danas Turistička zajednica otvorila i Info-Desk u međunarodnoj zoni zagrebačke Zračne luke, gdje će svi stranci moći dobiti promo materijale o Zagrebu i Hrvatskoj.

Svi će sudionici utrke i akreditirani novinari biti smješteni u Hotelu Westin, a Zmajević očekuje i dobru popunjenost ostalih zagrebačkih hotela. Za one na Sljemenu, uključujući planinarske domove, kaže da su već rasprodani.

Osim utrke na Sljemenu, 20. siječnja, u Zagrebu je predviđeno održavanje i niz kulturnih događanja.

Do sada je za utrku na Sljemenu prodano više od 10 tisuća ulaznica od ukupno predviđenih 18 tisuća.

Organizator FIS utrke svjetskog kupa "Zlatni medvjed", prve takve vrste u Hrvatskoj, Hrvatski skijaški savez, na Sljemenu očekuje više od 20 tisuća gledatelja, koje će posebnim autobusima prevesti na prostor uz stazu.

Do sada je za utrku akreditirano oko 350 novinara, a direktnim prijenosom pratit će je i 10 TV kompanija, što je, zaključuje Zmajević, velika prilika za promociju Zagreba i njegovih potencijala.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙