FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel za jači angažman OESS-a na Kosovu

LJUBLJANA,26. siječnja 2005.(Hina) - Velika pozornost u djelovanjuOESS-a u ovoj godini bit će posvećena Kosovu, izjavio je u srijedu uBruxellesu sudjelujući na na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC)slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedajući OESS-a DimitrijRupel.
LJUBLJANA,26. siječnja 2005.(Hina) - Velika pozornost u djelovanju OESS-a u ovoj godini bit će posvećena Kosovu, izjavio je u srijedu u Bruxellesu sudjelujući na na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedajući OESS-a Dimitrij Rupel.

"OESS želi aktivno sudjelovati u procesu ocjenjivanja standarda i eventualnom prestrukturiranju međunarodne nazočnosti u pokrajini", rekao je tom prigodom Rupel.

Kako je javila slovenska agencija STA, Rupel je ustvrdio da je OESS spreman dodatno se angažirati kako bi se Kosovo transformiralo u stabilno društvo koje u potpunosti funkcionira.

Rupel se posebno zauzeo za jaču suradnju OESS-a i NATO-a. Te dvije organizacije po njegovoj ocjeni imaju puno zajedničkih interesa i zadaća, pa je zato i njihova suradnja na mnogim područjima moguća.

U vezi aktivnosti OESS-a u Ukrajini, Rupel je rekao da će ta država u sljedećih godinu dana morati dokazati svoju privrženost reformama. U suprotnom slučaju mogli bi se pojaviti problemi, ocijenio je Rupel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙