FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masari: rješenje problema suradnje s ICTY ne bi trebalo odlagati

tribunalom (ICTY) ne bi trebalo daljeodlagati te je upozorio da dosadašnja politika suradnje nije donijelaodgovarajuće rezultate koji su neophodni za priključenje Europskojuniji.
Beograd,15. siječnja(Hina) - Šef Misije OESS-a u Srbiji i Crnoj Gori Mauricio Masari poručio je u subotu vlastima u Srbiji da rješenje problema suradnje s Haškim tribunalom (ICTY) ne bi trebalo dalje odlagati te je upozorio da dosadašnja politika suradnje nije donijela odgovarajuće rezultate koji su neophodni za priključenje Europskoj uniji.

"Kao prijatelj, a ne samo kao predstavnik međunarodne zajednice, kažem da rešenje tog problema ne može više čekati", rekao je Masari na Okruglom stolu o nacionalnom konsenzusu o europskoj budućnosti Srbije, koji je u subotu održan u beogradskom centru "Sava".

"Znam da postoji strah od eventualnog ugrožavanja sigurnosti, ali je pitanje hoće li Srbiji biti bolje s nepotpunom suradnjom i neuhićenim optuženicima za ratne zločine ili s riješenim problemom i brzim priključenjem EU", rekao je Masari i sugerirao vlastima u Beogradu da u tom cilju odrede rokove.

Suradnja s Haškim tribunalom je politički uvjet koji mora biti ispunjen, naglasio je Masari i izrazio uvjerenost da proces priključenja EU, ukoliko to pitanje bude rješeno, može biti "veoma ubrzan".

Prvi čovjek Misije OESS-a u Srbiji i Crnoj Gori dodao je da je Hrvatska dobar primjer u tom pogledu i izrazio spremnost OESS-a da i dalje pomaže SCG u tom procesu.

(Hina) xtman ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙