FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Povelja o suradnji nevladinih udruga i Županije

VUKOVAR, 20. siječnja 2005.(Hina) - Povelja o suradnji nevladina,neprofitna sektora i Vukovarsko-srijemske županije i Pravilnik ostandardima i mjerilima za dobivanje novčane potpore projektimažupanijskih udruga predstavljeni su danas u Vukovaru.
VUKOVAR, 20. siječnja 2005.(Hina) - Povelja o suradnji nevladina, neprofitna sektora i Vukovarsko-srijemske županije i Pravilnik o standardima i mjerilima za dobivanje novčane potpore projektima županijskih udruga predstavljeni su danas u Vukovaru.

U nazočnosti župana Nikole Šafera, zamjenika voditelja Misije OESS-a Roberta W. Beckera, voditelja Ureda OESS-a u Vukovaru Jean-Pierrea Golubića, predstavnika udruga, lokalne samouprave i uprave, državne uprave, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Regionalnog foruma slavonskih udruga, navedene dokumente predstavila je županijska stručna suradnica za europske integracije Sandra Cvikić.

Po njezinim riječima Povelja i Pravilnik određuju odnose Županije i nevladina, neprofitna sektora, te stvaraju preduvjete za učinkovitu provedbu projekta, ali i bolju iskorištenost nepovratne novčane potpore iz programa EU-a Hrvatskoj za ovu i sljedeće godine.

Vukovarsko-srijemska županija je prva u Hrvatskoj koja uvodi u sustav rada lokalne samouprave i uprave standarde EU-a pri dodjeli novčane potpore projektima nevladina, neprofitnog sektora, istaknuo je župan Šafer.

"Sudjelovanje građana i njihova odgovornost u građanskom upravljanju omogućuje približavanje Vlade ljudima i njihovu približavanju Vladi", poručio je zamjenik voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Robert W. Becker. Dodao je kako "nevladine udruge mogu donijeti energiju i kreativnost, biti partneri u građanskom upravljanju" te da su one "nevladine, a ne protuvladine udruge". "Ovo je dobar početak 2005.", ocijenio je.

Predstavnicima nevladinih udruga razdijeljene su izjave o pristupu Povelji, a Pravilnik o standardima i mjerilima za ostvarivanje novčane potpore projektima županijskih udruga, kako je rečeno, još mora prihvatiti Županijsko poglavarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙