FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanici Belgije i Francuske u Hrvatskoj Kostajnici

HRVATSKA KOSTAJNICA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Veleposlanici Belgijei Francuske u Hrvatskoj Marie-Johane Roccas i Francoise Saint-Paul tevoditelj Misije OESS-a Peter Semneby posjetili su danas područjeHrvatske Kostajnice u Sisačko-moslavačkoj županiji, stradalo u srpskojagresiji tijekom Domovinskog rata.
HRVATSKA KOSTAJNICA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Veleposlanici Belgije i Francuske u Hrvatskoj Marie-Johane Roccas i Francoise Saint-Paul te voditelj Misije OESS-a Peter Semneby posjetili su danas područje Hrvatske Kostajnice u Sisačko-moslavačkoj županiji, stradalo u srpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata.

S predstavnicima lokalnih vlasti razgovarali su o obnovi u ratu uništene i oštećene komunalne infrastrukture, planovima za pokretanje gospodarstva i uvjetima života na tom području.

U pratnji gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Davora Govorčinovića, veleposlanici su obišli kostajnički Stari grad Zrinskih, čiju obnovu kao iznimno vrijednog spomenika financira Ministarstvo kulture.

Obišli su i ostale kostajničke povijesne znamenitosti; obnovljenu crkvu i samostan svetoga Antuna Padovanskog te zgradu kostajničkog Magistrata, čija je obnova pri kraju.

Belgijski i francuski veleposlanici te voditelj Misije OESS-a pohvalili su velik napredak u temeljitoj obnovi Hrvatske Kostajnice te vraćanje prijeratnih urbanih sadržaja.

S predstavnicima lokalne vlasti veleposlanici su razgovarali i o položaju srpske nacionalne manjine i doseljenika iz BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙