FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša sa Solanom i o odnosima s Hrvatskom

LJUBLJANA,25. siječnja 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša upetak popodne se u Bruxellesu sastao s povjerenikom za europskuvanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom. Kako javljaju slovenskimediji, Janša je nakon sastanka rekao da se razgovaralo o uloziSlovenije kao predsjedajuće OESS-a u ovoj godini, stanju na Kosovu, teeuropskoj perspektivi država zapadnog Balkana a dotaknuti su islovensko-hrvatski odnosi.
LJUBLJANA,25. siječnja 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša u petak popodne se u Bruxellesu sastao s povjerenikom za europsku vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom. Kako javljaju slovenski mediji, Janša je nakon sastanka rekao da se razgovaralo o ulozi Slovenije kao predsjedajuće OESS-a u ovoj godini, stanju na Kosovu, te europskoj perspektivi država zapadnog Balkana a dotaknuti su i slovensko-hrvatski odnosi.

Janša je rekao da Slovenija "podržava širenje EU-a na države zapadnog Balkana, pa i na Hrvatsku, pod uvjetom da te države ispune sve uvjete, kao što je suradnja sa Haaškim sudom", javila je slovenska agencija STA.

"Očekujemo da će Hrvatska u sređivanju otvorenih pitanja sa Slovenijom postupati u okviru europskih standarda i da će s vremenom, kad bude bliže članstvu, njeno poštovanje (tih) standarda biti veće", rekao je Janša, a prenosi STA.

Janša je u razgovoru sa Solanom rekao da za Kosovo ove godine treba naći odgovore o njegovu budućem statusu i da rješenja treba tražiti unutar "globalnog okvira europske perspektive". Što se tiče statusa Kosova i moguće podjele Državne zajednice Srbije i Crne Gore, Janša je rekao da nema jasnih ocjena i stajališta o tome kako naći rješenje koje bi dobilo većinsku potporu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙