FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMTPR dovršilo nadzor nad Agencijom; u ponedjeljak objava rezultata

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometai razvitka (MMTPR) dovršilo je upravni nadzor nad radom Hrvatskeagencije za telekomunikacije i odlukama njenog Vijeća u vezi dvaprošlogodišnja natječaja za koncesije u mobilnoj telefoniji, arezultate toga nadzora predstavit će u ponedjeljak, 24. siječnja,doznaje se iz Ministarstva.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) dovršilo je upravni nadzor nad radom Hrvatske agencije za telekomunikacije i odlukama njenog Vijeća u vezi dva prošlogodišnja natječaja za koncesije u mobilnoj telefoniji, a rezultate toga nadzora predstavit će u ponedjeljak, 24. siječnja, doznaje se iz Ministarstva.

Nadzorom, kako se pak neslužbeno doznaje, nisu utvrđene nepravilnosti u radu Agencije niti pri donošenju odluka njenog Vijeća u vezi dva prošlogodišnja natječaja za koncesije u mobilnoj telefoniji.

Stoga se očekuje i potvrđivanje dodjele kombinirane koncesije švedsko-hrvatskoj tvrtki Tele2, koja će nakon potpisivanja koncesijskog ugovora postati treći hrvatski operater mobilne telefonije. Rok za potpisivanje toga ugovora je najkasnije 2. veljače.

U Agenciji za telekomunikacije u vezi tog su danas kazali da od Ministarstva još nisu dobili službeno očitovanje o rezultatima nadzora te da ga očekuje tijekom idućega tjedna. Dodaju i da su sada najviše usmjereni na pripremu koncesijskog ugovora sa Tele2, te da će se to potpisivanje dogoditi u predviđenom roku.

Provođenje upravnog nadzora nad Agencijom Ministarstvo je počelo prije dva tjedna na zahtjev tvrtki Match telekom i Croatia Mobile, čije je ponude za trećeg mobilnog operatera Vijeće Agencije isključilo iz natjecanja, jer nisu sadržavale pravovaljana bankovna jamstva na iznos cijene koncesije što je bio uvjet natječaja.

Nezadovoljne takvom odlukom Vijeća te su tvrtke tražile njeno poništenje te odluke, ali i cijelog natječajnog postupka, što bi, da su nadzorom utvrđene nepravilnosti, vjerojatno dovelo do raspisivanja novog, trećeg natječaja.

No, to za sada, kako se čini, ipak neće biti potrebno, jer se očekuje da će Tele2 postati treći operater koji je najavio i do 50 postotno smanjenje cijena usluga mobilnog telefoniranja, a što je bila i glavna namjera oba prošlogodišnja natječaja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙