FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravni nadzor nad Agencijom do kraja siječnja

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Upravni nadzor nad radom i odlukamaVijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije u vezi dva prošlogodišnjanatječaja za trećeg operatera mobilne telefonije, kojega od prošlogatjedna provodi Ministartsvo mora, turizma, prometa i razvitka, bit ćedovršen najkasnije do kraja ovoga mjeseca, doznaje se danas odpomoćnika ministra za telekomunikacije i poštu Darka Dvornika.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Upravni nadzor nad radom i odlukama Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije u vezi dva prošlogodišnja natječaja za trećeg operatera mobilne telefonije, kojega od prošloga tjedna provodi Ministartsvo mora, turizma, prometa i razvitka, bit će dovršen najkasnije do kraja ovoga mjeseca, doznaje se danas od pomoćnika ministra za telekomunikacije i poštu Darka Dvornika.

Za taj nadzor Ministarstvu su iz Agencije, kako su danas potvrdili i jedni i drugi, dostavili svu dokumentaciju vezanu za ta dva natječaja i odluke Vijeća Agencije, uključujući i zapisnike sa sjednica koji su potpisali svi članovi Vijeća.

No, nije dostavljen tonski zapis sa sjednica Vijeća, što Dvornik drži važnim za potrebe nadzora, dok iz Vijeća navode da tonski zapis nije sastavni dio spisa pa ga nisu ni dostavili.

Dvornik napominje da će taj tonski zapis ipak tražiti od Agencije te da ga moraju dobiti, makar u formi kod javnog bilježnika ovjerenog prijepisa.

Provođenje upravnog nadzora, kojim se, kako kaže, želi utvrditi je li Vijeće Agencije radilo i odluke donosilo po zakonu, ne odgađa rok, 2. veljače, za potpisivanje koncesijskog ugovora sa tvrtkom Tele2, koja je odlukom Vijeća od 22. prosinca 2004. dobila kombiniranu koncesiju u mobilnoj telefoniji.

Iz Agencije su danas pak poručili da su sve u vezi ta dva natječaja odradili profesionalno, transparentno i na zakonit način, da nije počinjena niti jedna pogreška, što će Ministarstvo, kako navode, i utvrditi nakon što provede upravni nadzor.

U današnjem dopisu iz Agencije, kojega potpisuje predsjednik Vijeća Gašper Gaćina, posebno se ističe da Agencija sa resornim Ministarstvom nije u sukobu te da "rezolutno" odbijaju "naklapanja" o aferama i brojnim pogreškama, jer to, tvrde, naprosto nije točno.

Dodaju i da je u Tele2, kako je bilo i predviđeno, 12. siječnja, obavljen tehnički pregled te da je ta tvrtka ispunila sve zakonske uvjete za potpisivanje koncesijskog ugovora.

Iako taj tehnički pregled Dvornik ne drži spornim, ipak naglašava da je zanimljivo što ga je Agencija obavila po starom Pravilniku, i to samo dan nakon što je Ministarstvo Agenciju izvijestilo (11. siječnja) da će ovih dana stupiti na snagu novi, precizniji i strožiji pravilnik o tehničkom pregledu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙