FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele2 u roku predao Agenciji zahtjev za tehničkim pregledom

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsko-švedska tvrtka Tele2, kojaje odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije krajemprosinca prošle godine dobila kombiniranu koncesiju za mobilnutelefoniju, dostavila je u zadanom roku Agenciji zahtjev za obavljanjetehničkog pregleda, što je preduvjet za potpisivanje koncesijskogugovora.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsko-švedska tvrtka Tele2, koja je odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije krajem prosinca prošle godine dobila kombiniranu koncesiju za mobilnu telefoniju, dostavila je u zadanom roku Agenciji zahtjev za obavljanje tehničkog pregleda, što je preduvjet za potpisivanje koncesijskog ugovora.

Potvrdili su to danas i iz tvrtke Tele2 i iz Agencije.

Zahtjev za tehničkim pregledom Tele2 bila je dužna Agenciji dostaviti najkasnije do danas, 12. siječnja, a sukladno odluci Vijeća Agencije od 22. prosinca prošle godine kojom je toj tvrtki i dodijeljena kombinirana koncesija druge i treće generacije mobilne telefonije GSM/UMTS.

Iz Agencije su naznačili da će se tehnički pregled u Tele2 obaviti na jednak način kao što je obavljen i u T-Mobileu i VIPnetu, nakon što su prošle godine te tvrtke dobile UMTS koncesije. Pritom nisu naveli detalje što točno podrazumijeva taj pregled, ali su dodali da je Tele2, ako se tehničkim pregledom utvrdi da ispunjava uvjete propisane Zakonom o telekomunikacijama, dužna s Agencijom sklopiti ugovor o koncesiji.

Rok za potpisivanje koncesijskog ugovora sa Tele2, čime bi ta tvrtka mogla postati treći hrvatski operater mobilne telefonije, za sada se nije promijenio te i dalje ostaje najkasnije do 2. veljače ove godine.

No, oko toga potpisivanja postoji i određena neizvjesnost budući je u tijeku upravni nadzor nad radom Agencije i odlukama njenog Vijeća, a koje je prošloga tjedna započelo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Nadzor bi, kako su napomenuli iz Ministarstva, trebao biti dovršen do kraja idućega tjedna, kada će se objaviti i rezultati.

Nadzor se provodi zbog zahtjeva tvrtki Match telekom i Croatia Mobile, koje su zbog odluke Vijeća Agencije o isključivanju njihovih ponuda iz natjecanja za trećeg operatera tražile poništenje odluke Vijeća o dodjeli koncesije tvrtki Tele2.

Ako se nadzorom utvrde zakonske ili druge nepravilnosti pri donošenju odluka Vijeća Ministarstvo te odluke može ukinuti, čime bi i potpisivanje koncesijskog ugovora Agencije i Tele2 došlo u pitanje. To bi moglo značiti i raspisivanje novog natječaja za mobilne koncesije.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙