FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon dva mjeseca, u petak sjednica Upravnog odbora HFP-a

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Nakon dvomjesečne stanke, Upravniodbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) održat će u petak, 14.siječnja, sjednicu na kojoj bi se trebale donijeti odluke o prodajiBelja i PIK-a Vrbovec te o raspisivanju 14 novih natječaja, a na njojbi trebalo biti riječi i o privatizaciji Jadroplova, doznaje se danasu HFP-u.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Nakon dvomjesečne stanke, Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) održat će u petak, 14. siječnja, sjednicu na kojoj bi se trebale donijeti odluke o prodaji Belja i PIK-a Vrbovec te o raspisivanju 14 novih natječaja, a na njoj bi trebalo biti riječi i o privatizaciji Jadroplova, doznaje se danas u HFP-u.

Ponude za kupnju 52,21 posto dionica Belja i 99,76 posto dionica PIK-a Vrbovec u prosincu prošle godine je predao samo Agrokor, a iako na odluku o najpovoljnijem ponuđaču čekaju još i Željezara Split, županjska Sladorana te pulska Istra d.d. u stečaju, članovima UO-a bit će samo predstavljene osnovne informacije o ponudama za te tvrtke.

Kako se doznaje, osnovna namjera ovotjedne sjednice Upravnog odbora HFP-a je raspisivanje novih natječaja, kojih nije bilo više od mjesec dana, a odluke o najboljim ponuđačima za primjerice Istru i Sladoranu odgođene su zbog obimnosti dnevnog reda.

Među ostalim, Upravni bi odbor trebao donijeti odluku o objavi ponovljenog natječaja za zabočku Regeneraciju, kao i za niz turističkih tvrtki - HTP Korčulu te hotele Maestral, Živogošće, Podgora i Adriatic iz Splita, ali i primjerice za karlovačku mliječnu industriju KIM.

Među tridesetak točaka dnevnog reda sjednice Upravnog odbora trebale bi se naći i informacije o tijeku procesa osnivanja javno-privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, raspisivanju novog natječaja za dražbu za dionice PPK Valpova, kao i o ovrsi holding društva Validus nad računom HFP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙