FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

natječaj za nastavnike za rad u dopunskoj nastavi u inozemstvu

ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanjai športa raspisalo je natječaj za izbor učitelja za rad u dopunskojnastavi s djecom hrvatskih građana u inozemstvu za njemačko,talijansko, francusko i španjolsko govorno područje na rok od dvijegodine.
ZAGREB, 21. siječnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je natječaj za izbor učitelja za rad u dopunskoj nastavi s djecom hrvatskih građana u inozemstvu za njemačko, talijansko, francusko i španjolsko govorno područje na rok od dvije godine.

Kandidati moraju imati primjerenu stručnu spremu za učitelja razredne nastave, odnosno učitelja i nastavnika hrvatskog jezika i povijesti. Također mora znati jezik zemlje u koju odlazi te imati dvije godine radnog iskustva u nastavi.

Po uvjetima natječaja kandidati koji su radili kao učitelji dopunske nastave u inozemstvu mogu ponovno biti odabrani za rad ako su nakon rada u dopunskoj nastavi radili najmanje dvije godine u školama u Hrvatskoj.

Dopunska nastava za djecu hrvatskih građana održava se u 19 zemalja za oko 6400 djece, rekao je pomoćnik ministra znanosti za međunarodnu suradnju Radovan Fuchs.

U tim zemljama radi oko 90 hrvatskih nastavnika uz potporu Ministarstva znanosti, a cijeli program izvođenja dopunske nastave hrvatsku državu stoji 23 do 25 milijuna kuna, u što je uključeno održavanje seminara, didaktički materijali i dr.

Zanimanje nastavnika za taj zahtjevan i težak posao vrlo je velik, kazao je Fuchs, napomenuvši kako se na takve natječaje većinom javljaju mladi ljudi.

Natječaj je raspisan 12. siječnja, a prijave se podnose 15 dana nakon objave natječaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙