FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intel popravio raspoloženje na Wall Streetu

NEW YORK, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Bolji od očekivanjaposlovni rezultati Intela u zadnjem lanjskom tromjesečju rezultiralisu u srijedu porastom cijena američkih dionica, što je podigloburzovne indekse s najnižih ovogodišnjih razina.
NEW YORK, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Bolji od očekivanja poslovni rezultati Intela u zadnjem lanjskom tromjesečju rezultirali su u srijedu porastom cijena američkih dionica, što je podiglo burzovne indekse s najnižih ovogodišnjih razina.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je 0,6 posto, na 10.617 bodova. Za toliko je porasla i vrijednost tehnološkog Nasdaqa, na 2.092 boda.

Tijekom regularnog trgovanja najviše su ojačale dionice svjetskog lidera u proizvodnji čipova Intela, za 2,8 posto, pošto je svojom zaradom premašio procjene tržišta. I cijeli sektor proizvođača čipova ostvario je dobitke na dionicama.

Većina ostalih dobrih vijesti iz tehnološkog sektora stigla je nakon okončanja službenog trgovanja na Wall Streetu, nakon kojeg je Apple Computer izvijestio o tromjesečnoj dobiti iznad očekivanja analitičara. To je cijene njegovih dionica ojačalo čak 10,8 posto u elektronskoj trgovini.

Dobici na dionicama ostvareni u srijedu uslijedili su nakon prilično lošeg početka godine na burzama, čiji su indeksi potonuli dan ranije na najnižu ovogodišnju razinu. "Tržište se prilično oštro kretalo naniže ove godine i bilo je spremno za nove kupovine. Obujam trgovanja na tržištu je umjeren i stoga je očito da je započeo trend kupovanja", ocijenila je raspoloženje na tržištu Lisa Hansen, čelnica trgovine pri Transamerica Investment Managementu.

Na europskim burzama, međutim, u prosjeku su se cijene dionica spustile za jedan posto, nakon što je skok tečaja eura obnovio zabrinutosti oko rasta korporativnih zarada. Londonski Ftse indeks spustio se na 4.783 boda, a frankfurtski DAX na 4.208 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙