FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najave novog zatopljenja ponovno spuštaju cijene nafte

LONDON, 3. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su uponedjeljak zahvaljujući blagoj zimi na sjeveroistoku SAD-a koja jesmanjila potražnju za lož-uljem, i mirnim novogodišnjim praznicima bezvećih terorističkih napada u zemljama-proizvođačima.
LONDON, 3. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u ponedjeljak zahvaljujući blagoj zimi na sjeveroistoku SAD-a koja je smanjila potražnju za lož-uljem, i mirnim novogodišnjim praznicima bez većih terorističkih napada u zemljama-proizvođačima.

Barel je na američkom tržištu pojeftinio za 85 centi, na 42,60 dolara. Londonska burza bila je u ponedjeljak zatvorena zbog blagdana.

Prognoze o valu zatopljenja koji bi u ponedjeljak poslijepodne i utorak trebao zahvatiti i sjeverni dio SAD-a mogle bi dodatno smanjiti potražnju za lož-uljem na najvećem svjetskom tržištu tog energenta.

"Prognostičari predviđaju blage temperature u dijelovima SAD-a koji troše najviše lož-ulja", ističe Paal Bjorlo iz druge po veličini norveške naftne kompanije Norsk Hydro ASA, podsjećajući da je "potražnja za lož-uljem važan pokretač cijena sirove nafte u ovo doba godine".

Cijene su na američkom tržištu pale između ostalog i slijedom vijesti da teroristički napad u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu nije oštetio naftna postrojenja ni vladine objekte, kao što se strahovalo u četvrtak, kada je vijest o tom napadu utjecala na porast cijena na 43,64 dolara po barelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙