FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sarajevsko "Oslobođenje" o odlasku Žužula i Hebranga

SARAJEVO,9. siječnja(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader suočen je sodlaskom svojih najbližih suradnika u Vladi upravo u vrijeme kada gačeka pravo "brdo poslova" vezanih za pregovore s Europskom unijom,piše u nedjelju sarajevsko "Oslobođenje" čiji dopisnik iz Zagreba utekstu pod naslovom "Sanader ostao bez dva bliska suradnika" analiziraokolnosti pod kojima su ostavke podnijeli Miomir Žužul i AndrijaHebrang.
SARAJEVO,9. siječnja(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader suočen je s odlaskom svojih najbližih suradnika u Vladi upravo u vrijeme kada ga čeka pravo "brdo poslova" vezanih za pregovore s Europskom unijom, piše u nedjelju sarajevsko "Oslobođenje" čiji dopisnik iz Zagreba u tekstu pod naslovom "Sanader ostao bez dva bliska suradnika" analizira okolnosti pod kojima su ostavke podnijeli Miomir Žužul i Andrija Hebrang.

"Iako je Hebrang jedan od najnepopularnijih političara u Sanaderovoj Vladi (primat mu je zadnjih mjeseci bio preuzeo Žužul) a što zahvaljuje smjenama te restriktivnim mjerama u zdravstvu, zatim 'aferi Shimatzu' (kada je i na njega pala sumnja za korupciju), sve je to sada ostalo u drugom planu jer se radi o teškoj bolesti što sada predstavlja isključivi razlog odlasku", prenosi sarajevski list zaključujući kako je formalna ostavka ministra zdravstva odgođena jer još nije dogovoreno kako će se Hebrang dalje politički angažirati.

"U svakom slučaju, Sanader je u kratkom roku ostao bez Žužula i Hebranga, uz Jadranku Kosor svakako najbiližih suradnika u Vladi i stranci i to u vremenu kada pred Vladom stoji pravo brdo obveza i poslova, prvenstveno vezanih uz pregovore s EU. Utoliko je konsenzus oko izbora pregovaračkog tima o pregovaračke strategije između HDZ-ove vlasti i oporbe značajniji kako bi se taj posao uspješno i odradio", piše "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙