FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Terzić: Odnosi BiH i Hrvatske su jako dobri

SARAJEVO, 31. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministaraBosne i Hercegovine Adnan Terzić ocijenio je u petak kako su odnosinjegove zemlje s Hrvatskom vrlo dobri te je najavio kako će tijekom2005. godine uslijediti rješavanje preostalih otvorenih pitanja poputstatusa luke Ploče.
SARAJEVO, 31. prosinca 2004. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić ocijenio je u petak kako su odnosi njegove zemlje s Hrvatskom vrlo dobri te je najavio kako će tijekom 2005. godine uslijediti rješavanje preostalih otvorenih pitanja poput statusa luke Ploče.

"Za razliku od prije, s Hrvatskom sada imamo jako dobre odnose. Ova zemlja više nije problem već primjer za BiH, ona je jako daleko otišla na europskom putu", kazao je Terzić u novogodišnjem intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz".

Posebno pozitivnom Terzić je ocijenio odluku Hrvatske o odricanju od posebnih paralelnih veza s Federacijom BiH i preusmjeravanju suradnje na razinu države BiH.

Osim napora kako bi se reguliralo korištenje i status luke Ploče, Terzić u novoj godini najavljuje i postizanje sporazuma o

imovinsko-pravnim odnosima s Hrvatskom.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH kazao je kako očekuje da bi gradnja prvih dionica auto ceste na dijelu koridora V c koji prolazi kroz tu zemlju mogla početi s prvim danima 2006. godine do kada bi trebala biti dovršena projektna dokumentacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙