FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pojedincima u Hercegovini dijeljeno više glasačkih listića (Dnevni avaz)

SARAJEVO,6. siječnja(Hina) - Nevladina organizacija GONG koja jenadzirala provedbu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj smatra da je bilonepravilnosti tijekom glasovanja na području Bosne i Hercegovine, pišeu četvrtak sarajevski Dnevni avaz.
SARAJEVO,6. siječnja(Hina) - Nevladina organizacija GONG koja je nadzirala provedbu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj smatra da je bilo nepravilnosti tijekom glasovanja na području Bosne i Hercegovine, piše u četvrtak sarajevski Dnevni avaz.

"U GONG-u sumnjaju u regularnost provedenog izbornog procesa na proteklim predsjedničkim izborima", rekla je za Dnevni avaz glasnogovornica GONG-a Sandra Pernar.

Tragom dojava GONG-ovih promatrača i građana, nepravilnosti su zabilježene na biračkim mjestima u Širokom Brijegu, Mostaru, Čitluku, Posušju, Ljubuškom, Grudama i Čapljini.

Nepravilnosti se odnose na činjenicu da su članovi biračkih odbora na nekim mjestima pojedinim glasačima dijelili više listića pa postoji mogućnost da su glasovali više puta, kazala je Pernar.

Tvrde kako je bilo slučajeva da su hrvatski državljani u BiH glasovali bez potvrde Ureda za opću upravu, a zamjereno je i to što su članovi biračkih odbora bili stranački ljudi.

Koordinator za izbore u BiH Romana Franulović-Bušić kazala je za Dnevni avaz da, unatoč tvrdnjama GONG-a, na službenom zapisniku o radu biračkih odbora nijedan stranački ili nestranački promatrač nije dao primjedbe na izborni proces.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙