FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Mesić: Hrvatska će uvijek podupirati Hrvate u BiH

MOSTAR, 31. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStipe Mesić izjavio je u intervju mostarskom Dnevnom listu kako ćeHrvatska uvijek podupirati Hrvate u BiH pozivajući ih istodobno da seza svoja prava bore u Sarajevu.
MOSTAR, 31. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić izjavio je u intervju mostarskom Dnevnom listu kako će Hrvatska uvijek podupirati Hrvate u BiH pozivajući ih istodobno da se za svoja prava bore u Sarajevu.

"Hrvati kao konstitutivni narod BiH svoj položaj mogu poboljšati kroz veće angažiranje u društvenom i političkom životu, odnosno kroz participiranje u tijelima vlasti, a Hrvatska će svoju pomoć nastaviti davati kroz kulturne, znanstvene i sportske projekte. Jedino na taj način mogu osigurati prosperitet i boljitak unutar BiH", rekao je Mesić dodajući da će se zauzimati za jačanje i međusobne suradnje dviju država.

"Podržavat ću nastojanje da naše međudržavne granice ne budu barijere nego mjesta suradnje, kako u bilateralnim odnosima RH i BiH, tako i u svim oblicima regionalne suradnje, kao i u europskim procesima", istaknuo je. Pozvao je gospodarstvenike iz BiH i Hrvatske da zajednički nastupaju na trećim tržištima ističući da politika ne treba biti kočnica suradnje.

"Najveći uspjeh postići će se onda kada se tvrtke ne budu dijelile na hrvatske, srpske ili bošnjačke, nego isključivo prema kriteriju uspješnosti", rekao je aktualni hrvatski predsjednik.

Mesić je u razgovoru odbacio optužbe predsjedničkog kandidata i čelnika Hrvatskog bloka Ivića Pašalića da je odgovoran za visinu kazne koju je Haaški sud izrekao čelniku srednjobosanskih Hrvata Dariju Kordiću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙