FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte stabilne nakon pada od tri posto

LONDON, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabiliziralesu se u utorak nakon pada od tri posto dan ranije koji su potaknuleprognoze o nastavku toplijeg vremena u SAD-u, stišavši bojazni u vezis niskim zalihama lož-ulja.
LONDON, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak nakon pada od tri posto dan ranije koji su potaknule prognoze o nastavku toplijeg vremena u SAD-u, stišavši bojazni u vezi s niskim zalihama lož-ulja.

Barel nafte je na američkom tržištu poskupio sedam centi na 42,19 dolara. Na londonskom je tržištu pojeftinio 1,35 dolara, na 39,11 dolara, hvatajući korak s američkim tržištem budući da je londonska burza u ponedjeljak bila zatvorena.

Meteorološka služba Meteorologix prognozira da će se temperature na sjeveroistoku SAD-a zadržati na razini višoj od uobičajene u sljedećih šest do 10 dana.

Očekuje se da će se takvo vrijeme odraziti i na porast zaliha destilata u podacima koje će ovog tjedna u redovitom izvješću objaviti američka vlada. Analitičari predviđaju da će izvješće pokazati rast zaliha destilata za 500 tisuća barela.

"Vrijeme je prilično toplo a raspoloženje na tržištu je mlako. No, vrijeme se može promijeniti u jednom danu i cijene bi lako mogle porasti", ističe Tetsu Emori iz Mitsui Bussan Futures iz Tokija. "Mislim da ljudi trenutno ne žele riskirati promjenjive cijene, vjerojatno ćemo ostati u rasponu od 40 do 44 dolara po barelu", dodaje on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙