FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte stabilne nakon pada od šest posto

LONDON, 28. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte blago suporasle u utorak nakon pada od gotovo tri dolara po barelu uponedjeljak, potaknutog rastom američkih zaliha i toplijim vremenskimprilikama u SAD-u nego što se očekivalo.
LONDON, 28. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte blago su porasle u utorak nakon pada od gotovo tri dolara po barelu u ponedjeljak, potaknutog rastom američkih zaliha i toplijim vremenskim prilikama u SAD-u nego što se očekivalo.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu osam centa na 41,40 dolara, nakon što je prethodnog dana pojeftinio čak šest posto. Londonska je burza zatvorena zbog blagdana.

Cijene nafte pale su zbog porasta zaliha destilata u SAD-u i prognoza koje najavljuju temperature više od prosječnih, stišavajući bojazni od nestašice lož-ulja.

Potražnja za lož-uljem u SAD-u bit će sljedećeg tjedna gotovo 18 posto ispod uobičajene razine, pri čemu sjeveroistočni dio SAD-a kao najveće tržište bilježi razinu potražnje 7,7 posto nižu od uobičajene, objavila je američka Državna meteorološka služba.

Ta je kratkoročna prognoza razine potražnje za lož-uljem potaknula spekulante na dobitonosne prodaje budući su cijene nafte još uvijek 28 posto više u odnosu na početak godine.

Trgovci očekuju tjedno izvješće američke vlade o zalihama destilata kako bi provjerili hoće li zalihe biti dovoljne za mirnu zimu. Ne bude li u zalihama lož-ulja nadoknađen manjak od gotovo 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na tržištu će vjerojatno i dalje vladati napetost sve do sredine prvog tromjesečja sljedeće godine, koje bi po vremenskim prognozama trebalo biti hladnije nego što je uobičajeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙