FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 31. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ISTANBUL/ZAGREB - Robert Prosinečki više nije trener turskoga prvoligaša Kayserispora, stoji na službenoj web-stranici kluba. Prosinečki i uprava kluba objavili su zadnjega dana 2013. godine sporazuman raskid ugovora zbog loših rezultata momčadi, koja zauzima pretposljednje mjesto na ljestvici i prijeti joj ispadanje. Prosinečki je preuzeo Kayserispor u listopadu prošle godine, a u prvoj sezoni je imao sjajne rezultate i osvojeno peto mjesto u jakoj Turskoj ligi. No, ove sezone rezultati su ispod očekivanja, a klub je ubilježio samo dvije pobjede i 12 osvojenih bodova. Bivši hrvatski reprezentativac je i prije mjesec dana ponudio ostavku, koja tada nije prihvaćena. Prosinečki (44) je četiri godine bio pomoćnik hrvatskoga izbornika Slavena Bilića, a prije odlaska u Tursku vodio je beogradsku Crvenu zvezdu.

GRENOBLE -Operacijom na glavi bivšeg svjetskog prvaku u formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera (44), koji je u nedjelju pretrpio teške ozljede prilikom pada na skijanju u francuskim Alpama, obavljena tijekom noći s ponedjeljka na utorak u bolnici u Grenobleu Schumacheru je uklonjen veliki hematom iz mozga s kojim je smanjen pritisak na mozak zbog čega je primijećen napredak u njegovom stanju koje je sada "pod boljom kontrolom", objavili su liječnici."Taj je hematom bio veći i dostupniji od ostalih, te smo procijenili kako ga možemo odstraniti bez rizika", rekao je glavni neurokirurg bolnice u Grenobleu Emmanuel Gay."Sada smo manje zabrinuti no jučer, ali jasno je kako se situacija može promijeniti tijekom večeri ili sutrašnjeg dana. Sljedeća 24 sata su ključna", izjavio je Gerard Saillant, specijalist za operacije mozga i kralježnice, te predsjednik instituta Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) koji je osobno preuzeo vođenje Schumacherova liječničkog konzilija.Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u Meribelu gdje je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

GRENOBLE - Muškarac prerušen u svećenika pokušao je ući u sobu bolnice u Grenobleu u kojoj je u induciranoj komi zvijezda Formule 1 Michael Schumacher,kazao Schumacherova glasnogovornica. "Zaštitari su zaustavili čovjeka prerušenog u svećenika. On se pritom predstavio kao novinar, ali nemamo podatke o kome se radi. Ako je to doista bio novinaru koji je nelegalno pokušao doći do informacija, onda je to zbilja žalosno", kazala je glasnogovornica Sabine Kehm. Odjel u kojem je Schumacher čuvaju zaštitari, a na izričit zahtjev obitelji pristup tom odjelu imaju samo njegovi liječnici i medicinsko osoblje. Ispred bolnice u Grenobleu su deseci reportažnih kola i oko 300 novinara.

HVAR - Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović pobjednik je međunarodne jedriličarske Novogodišnje regate u Hvaru u olimpijskoj klasi Laser. Zadnjega dana jedrenja u Hvaru nije bilo zbog slabog i nestabilnog vjetra. Tako je pobjednik regate u Laseru, inače zadnje koja se bodovala za Europski kup, Tonči Stipanović, ispred Filipa Jurišića i Tome Višića, obojice članova splitskog Mornara. U Laser Radialu je prvo mjesto zauzeo Toni Bušić iz splitskog Labuda, ispred talijanskih jedriličara Zennare i Ville, dok je u klasi Laser 4.7 slavio Paolo Mavričić iz Opatije.

LAGOS - Afrički nogometni savez objavio je imena trojice finalista za najboljeg afričkog nogometaša u 2013 godini, a to su dvojica Bjelokošćana Yaya Touré (Manchester City) i Didier Drogba (Galatasaray), te Nigerijac John Obi Mikel (Chelsea). Yaya Touré (30) je slavio u ovom izboru zadnje dvije godine, 35-godišnji Drogba ima naslove iz 2006. i 2009., a najmlađi John Obi Mikel (26) je prvi put u finalnom izboru. Pobjednik će biti poznat 9. siječnja na ceremoniji u Lagosu.

ZAGREB/DOHA - Najbolje rangirani hrvatski tenisač Ivan Dodig porazom je krenuo u novu sezonu, njega je u susretu 1. kola na ATP turniru u Dohi svladao Nijemac jamajčanskih korijena Dustin Brown sa 6-4, 6-2 za samo 55 minuta igre.Dodig je vrlo loše servirao tijekom čitavog susreta, četiri je puta gubio servis osvojivši samo 50 posto poena na svom početnom udarcu. Osobitih je problema imao na svom drugom servisu na jer je osvojio samo 38 posto poena (10-26) u toj situaciji.

Porazom Dodiga od Browna propala je prilika za "hrvatski derbi" u Dohi, jer pobjednik ovog susreta u 2. kolu ide na Ivu Karlovića koji je u ponedjeljak odličnom igrom svladao Čeha Tomaša Berdycha.

HANNOVER - Njemački nogometni prvoligaš Hannover 96 za nooga je trenera angažirao bivšeg turskog reprezentativca Tayfuna Korkuta (39) s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2016. godine.Korkut će na klupi Hannovera naslijediti Mirka Slomku koji je prošloga tjedna dobio otkaz zbog loših rezultata u jesenskom dijelu sezone.Inače, Korkut je ovime postao prvi trener turskih korijena koji je dobio posao prvog trenera u Bundesligi.

Na polovici prvenstva Hannover 96 zauzima 13. mjesto na ljestvici sa 18 bodova, četiri više od 16. Freiburga koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak, a sedam od Nuernberga i Eintrachta iz Braunschweiga koji su u zoni ispadanja.

Tijekom igračke karijere Korkut je igrao za turske velikane Fenerbahce i Besiktas, te španjolske prvoligaše Real Sociedad i Espanyol, a za tursku je reprezentaciju ostvario 42 nastupa.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙