FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Hokejaši na ledu Medveščaka pobijedili su u utakmici KHL lige u Zagrebu vodeću momčad Istoka Bars Kazan s 6-5 (4-3, 2-1,0-1). Nakon povratka s dalekoistočne turneje, u kojoj su "medvjedi" osvojili 10 bodova u četiri utakmice, Zagrepčani su u spektakularnoj utakmici s 11 pogodaka u Ledenoj dvorani slavili protiv jake momčadi iz Kazana. Gledatelji su u prvoj trećini vidjeli čak sedam zgoditaka, a Medveščak je vodio s čak 4-1, da bi Rusi dokraja smanjili na 4-3. "Medvjedi" su u drugoj trećini imali vodstvo od 6-3, da bi Bars opet s dva pogotka učinio utakmicu neizvjesnom u završnici. Pogotke su za Medveščak dali Patrick Bjoerstrand (0:22, 3:18), Alan Letang (1:19), Hugh Jessiman (7:12), Ryan Vesce (24:57) i Matt Murley (28:58), dok su strijelci za Bars bili Mihail Varnakov (1:52, 17:07), Aleksandar Osipov (18:07), Artjom Lukojanov (34:00) i Kiril Petrov (45:00).

Medveščak je i dalje sedmi na Zapadu s 61 bodom, bodom manje od šestoplasiranog Leva, a hrvatskoj momčadi je i prilog išao i poraz devetoplasiranog moskovskog Spartaka, koji za Medveščakom sada zaostaje 11 bodova, uz dvije utakmice manje.

Sljedeću utakmicu Medveščak igra 13. prosinca u Zagrebu protiv Torpeda iz Nižnjeg Novgoroda.

ZAGREB - Košarkaši Cibone izgubili su u susretu pretposljednjeg, 9. kola A skupine Eurokupa u Zagrebu od belgijskog Oostendea s 82-85 (47-54), a to je zagrebačkoj momčadi osmi poraz u ovom natjecanju. Cibona je nakon prve četvrtine zaostajala 10 koševa razlike, da bi šest minuta prije kraja košem Planinića "cibosi" čak poveli 71-68. U završnici su Belgijanci imali više motiva i pobjedom su osigurali plasman u drugi krug.

Kod Cibone su najbolji bili Marko Jagodik (20) i Dario Šarić (19, 13 skokova), dok su goste predvodili Ryan Thompson (18) i Wes Wilkinson (13). Na ljestvici skupine sada vode Cantu i Oostende s omjerom 7-2, dok je Cibona uvjerljivo zadnja s jednom pobjedom i osam poraza.

STARA PAZOVA - Hrvatska kadetska nogometna reprezentacija do 17 godina poražena je u pripremnom dvoboju u Staroj Pazovi od vršnjaka iz Srbije s 1-4. Hrvatska je povela zgoditkom brata Blanke Vlašić Nikole Vlašića u 19. minuti, ali su potom primili čak četiri zgoditka i ubilježili uvjerljivi poraz. Ovo je bila prva od dvije prijateljske utakmice ovih ekipa, a druga se igra također u kampu NS Srbije u Staroj Pazovi za dva dana.

ZAGREB - Od četvrtka do nedjelje u danskom gradu Herningu održat će se Europsko plivačko prvenstvo u 25 metarskim bazenima, a na smotri najboljih europskih plivača i plivačica nastupit će i trinaest hrvatskih reprezentativaca.Među 13 hrvatskih predstavnika najviše šansi imaju Sanja Jovanović i Mario Todorović, a izbornik hrvatske reprezentacije Miloš Milošević očekuje barem tri finala. "Konkurencija je danas u plivačkom svijetu jako velika, a ja u Herningu očekujem tri finala hrvatske reprezentacije. Plivamo puno disciplina, delegacija je brojna i idemo se pokazati u najboljem mogućem svijetlu. Ne očekujem od Sanje Jovanović da rezultatski vuče cijelu reprezentaciju, Todorović i Straga mogu puno u svojim disciplinama, a Gerbec je u prsnom otkriće sezone. Moramo biti realni i ograničiti svoje apetite u sferu realnosti", kazao je Milošević.

Prvenstvo u Herningu donijet će i dosta promjena jer će se održati na čak deset pruga. Tako će se u polufinale plasirati 20 najbržih u kvalifikacijama, a ne 16 kao dosad, a 10 će u finale po disciplinama. Također, štafetni rekordi u 25-metarskom bazenu na 4x50 slobodno i mješovito priznavat će se kao svjetski, a dosad su bili samo najbolji rezultati sezone.

Hrvatska reprezentacija u Herningu:

Sanja Jovanović - 50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m leptir

Mario Todorović - 50 m i 100 m slobodno, 50 m i 100 m leptir

Dominik Straga - 200 m slobodno, 100 m i 200 m mješovito

Saša Gerbec - 50 m i 100 m prsno, 100 m mješovito

Ivan Levaj - 50 m i 100 m slobodno

Lana Dragojević - 50 m i 100 m prsno

Lucija Jurković-Periša - 100 m i 200 m slobodno, 100 m mješovito

Ana Radić - 100 m i 200 m prsno, 200 m i 400 m mješovito

Katarina Radoš - 100 m leđno, 50 m i 100 m leptir

Sven Arnar Saemundsson - 200 m, 400 m i 1500 m slobodno

Mislav Sever - 50 m i 100 m leptir

Nikša Stojkovski - 50 i 100 m slobodno, 50 m leptir

Dora Vrcić - 50 m i 100 m slobodno, 50 m leptir

ISTANBUL - Nogometaši Galatasaraya plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon što su danas na svom stadionu pobijedili Juventus sa 1-0 golom Wesleya Sneijdera u 85. minuti. Utakmica 6. kola skupine B na stadionu Ali Sami Yen u Istanbulu nastavljena je danas u 14.00 sati, nakon što je sinoć prekinuta u 31. minuti kod rezultata 0-0 zbog gustog snijega. Utakmica je nastavljena od 31. minute, a Juventusu je za prolazak u osminu finala bio dovoljan remi. No, Sneijder je u završnici susreta donio turskom klubu prolazak u nokaut fazu Lige prvaka. Već ranije iz ove skupine prolazak je osigurao Modrićev Real Madrid. Dosad je prolazak osminu finala Lige prvaka osiguralo 11 klubova, Manchester United, Real Madrid, PSG, Bayern, Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid, Barcelona, Bayer Leverkusen, Olympiakos i Galatasaray. Preostalih pet putnika bit će odlučeno nakon večerašnjih utakmica u skupinama E, F, G i H. U skupini E igraju Schalke - Basel, Chelsea - Steaua, u skupini F Marseille - Borussia Dortmund, Napoli - Arsenal, u skupina G Austria Beč - Zenit, Atletico Madrid - Porto, te u skupini H AC Milan - Ajax, Barcelona - Celtic Glasgow.

ZAGREB - Japanski nogometaš Keisuke Honda (27) nastavit će karijeru u AC Milanu. Krajem godine mu ističe ugovor sa moskovskim CSKA-om, pa će u Milan stići kao slobodan igrač, objavili su u utorak talijanski mediji. Honda je igrao za Nagoyu Grampus, nizozemski Venlo, a od 2010. je bio standardni prvotimac CSKA-a, za koji je odigrao 121 utakmicu i postigao 28 golova. Za japansku reprezentaciju skupio je 52 nastupa. Milan je tek deveti na prvenstvenoj ljestvici, sa 22 boda manje od vodećeg Juventusa.

ISTANBUL - To nije bio nogomet, uvjeti su bili katastrofalni i nisu išli na ruku boljoj momčadi, kazao je nakon eliminacije iz Lige prvaka trener talijanskog prvaka Juventusa Antonio Conte.

Nogometaši Galatasaraya plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon što su danas na svom stadionu pobijedili Juventus sa 1-0 golom Wesleya Sneijdera u 85. minuti. Utakmica 6. kola skupine B na stadionu Ali Sami Yen u Istanbulu nastavljena je danas u 14.00 sati, nakon što je sinoć prekinuta u 31. minuti kod rezultata 0-0 zbog gustog snijega. Utakmica je nastavljena od 31. minute, a Juventusu je za prolazak u osminu finala bio dovoljan remi. No, Sneijder je u završnici susreta donio turskom klubu prolazak u nokaut fazu Lige prvaka.

Utakmica se igrala na blatnjavom terenu, koji Conte krivi za poraz svoje momčadi.

"Mi smo zapravo kažnjeni jer se ova utakmica u normalnim uvjetima ne bi igrala danas. Htjeli smo odgoditi utakmicu, no UEFA nas nije slušala. Ako su jučer bili opasni uvjeti, u čemu je bila razlika dan kasnije, po ovom nemogućem blatu i ledu. Ipak, sami smo krivi jer smo propustili osigurati prolazak i prije zadnjega kola", kazao je Conte.

Trener Galatasaraya Roberto Mancini ocijenio je da je njegova ekipa zasluženo slavila, iako i on priznaje da je bilo rizično igrati na blatnjavom terenu."Uvjeti su stvarno bili teški i možda je bilo bolje da nismo danas igrali, jer je bilo opasno po igrače", rekao je Mancini.

MADRID - Europski i svjetski prvaci Španjolci izabrali su svoju bazu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a to je trening-centar brazilskoga prvoligaša Atletico Paranaensea Caju pokraj grada Curitibe. Caju se nalazi u južnom Brazilu, a centar ima čak osam nogometnih terena i grijane bazene. Španjolci su zabrali tu bazu s umjerenim temperaturama i vlažnošću zraka u lipnju i srpnju, iako će u sasvim ekstremnijim uvjetima u Salvadoru igrati svoju prvu utakmicu 13. lipnja s Nizozemskom.

U skupini B nalaze se još Čile i Australija.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙