FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

COSTA DO SAUIPE/ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine u skupini A s reprezentacijama Brazila, Kameruna i Meksika, odlučio je ždrijeb održan u Costa do Sauipeu. Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila 12. lipnja u Sao Paolu, 18. lipnja u Manausu igramo protiv Kameruna, a u zadnjem kolu 23. lipnja u Recifeu s Meksikom. Izborniku Niki Kovaču se ostvarila želja da ostane u četvrtoj jakosnoj skupini, ali je Hrvatska ipak dobila tešku skupinu, no i čast da u Sao Paolu otvori prvenstvo s domaćinom Brazilom. Bosna i Hercegovina će u svom prvom nastupu na SP igrati u skupini F s Argentinom, Nigerijom i Iranom, a prvu utakmicu odigrat će s Argentincima na legendarnoj Maracani.Svjetski prvak Španjolska dobila je skupinu B i za protivnike Čile, Australiju i Nizozemsku, a u skupini C su Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti i Japan. Najjača skupina jest ona u kojoj je nositelj Urugvaj, a tu su Kostarika, Engleska i Italija, koja je voljom ždrijeba iz četvrte prebačena u drugu jakosnu skupinu. U skupini E su Švicarska, Ekvador, Honduras i Francuska, u vrlo jakoj skupini G Njemačka, Portugal, Gana i SAD, a najlakšom se čini skupina H u kojoj su Belgija, Alžir, Rusija i Južna Koreja.

Ždrijeb svjetskog nogometnog prvenstva u Costa do Sauipeu započeo je minutom šutnje u čast preminuloga Nelsona Mandele, a na ceremoniji su sudjelovali legenadarni Pele i brazilska predsjednica Djilma Roussef. Kuglice su izvlačili sedam bivših svjetskih prvaka - Brazilac Cafu, Urugvajac Alcides Ghiggia, Argentinac Mario Kempes, Englez Geoff Hurst, Nijemac Lothar Matthaus, Talijan Fabio Cannavaro i Francuz Zinedine Zidane, te Španjolac Fernando Hierro. Hrvatskoj je otvaranje s Brazilom donijela ruka Engleza Hursta.

COSTA DO SAUIPE/ZAGREB - Ako smo već dobili tu tešku skupinu, onda je dobro da otvaramo Svjetsko prvenstvo s Brazilom, kazao je odmah nakon ždrijeba skupina SP 2014 izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač. Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine u skupini A s reprezentacijama Brazila, Kameruna i Meksika, a Kovačevi izabranici otvaraju prvenstvo utakmicom s Brazilom.

"Bit će to sjajno otvaranje prvenstva, mala Hrvatska protiv velikog Brazila. Brazil će biti posebni motiv za moje igrače, a sada je bitno da se maksimalno spremimo, da na prvenstvu igramo lijep nogomet i zadovoljimo svoje navijače u Hrvatskoj", kazao je Kovač, koji se nije izjasnio na izravno pitanje hoće li Hrvatska proći skupinu. "Nikako ne bi sada obećavao da ćemo proći skupinu, bitno je samo da damo svoj maksimum", kazao je Kovač, koga sa izaslanstvom Hrvatskog nogometnog saveza sada čeka teška zadaća biranja hrvatskog kampa u Brazilu s obzirom na velike udaljenosti između Sao Paola, Manausa u amazonskoj prašumi i Recifea. Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila 12. lipnja u Sao Paolu, 18. lipnja u Manausu igramo protiv Kameruna, a u zadnjem kolu 23. lipnja u Recifeu s Meksikom.

ZAGREB - Najuspješniji hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević nije bio nezadovoljan ždrijebom SP-a koji je Hrvatskoj donio skupinu s Brazilom, Kamerunom i Meksikom. "Na prvi pogled se čini da smo mi i Brazil favoriti u ovoj skupini, ali ne smijemo potcijeniti Meksiko i Kamerun. Nismo mogli dobiti boljeg protivnika za promidžbu naše zemlje. Cijeli svijet će gledati otvaranje svjetskog prvenstva i mislim da smo mi nakon što smo deset godina u svjetskom vrhu zaslužili da otvorimo svjetsko prvenstvo sa domaćom reprezentacijom. To su dvije momčadi koji njeguju sličan stil i optimist sam iako moram priznati da je Brazil mali favorit, ali znam da će prvu utakmicu igrati pod kočnicom", rekao je Blažević.

Čiro smatra da Meksiko i Kamerun neće moći ugroziti poziciju Brazila i Hrvatske, jer će se oni, po njegovom mišljenju, teško prilagoditi stilovima igre koje njeguju Brazil i Hrvatska.

COSTA DO SAUIPE - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na svjetskom prvenstvu u Brazilu očekuju utakmice u Sao Paulu, Manausu i Recifeu, tri grada na tri različita kraja Brazila.'Vatrene' očekuju tri naporna putovanja, ali i različiti vremenski uslovi.Hrvatska otvara SP protiv domaćina prvenstva u Sao Paulu, najvećem brazilskom gradu koji ima 11,3 milijuna stanovnika. Sao Paulo je ujedno i najveći grad na južnoj polutci. Računajući šire područje grada u njemu živi 19 milijuna stanovnika, što ga čini drugim ili trećim najvećim gradom na svijetu. Prosječna temperatura u lipnju je ugodnih 21,7 stupnjeva, međutim zabilježene su temperature od tek jednog stupnja. U drugom kolu slijedi 'izlet' u Amazonu gdje hrvatsku vrstu u Manausu očekuje ogled protiv Kameruna. Od Sao Paula do Manusa je 2.700 kilometara zračne udaljenosti ili 3.800 kilometara cestovne udaljenosti. Hrvatske nogometaše u srcu Amazone očekuje velika vlaga, čak 83 posto vlage u zraku tijekom lipnja. Prosječna lipanjska temperatura je 27 stupnjeva, no znalo je biti i čak 35 stupnjeva. Manaus ima 1,9 milijuna stanovnika, smješten je na rijeci Rio Negro i okružen džunglom. Zanimljivo, oko Manausa u radijusu od oko 1.000 km nema većeg grada. Ljubiteljima stripa poznat je kao dom poznatog strip junaka 'Mister No-a.'Treće kolo donosi ogled protiv Meksika u Recifeu koji je od Sao Paul udaljen 2.100 kilometara zračne, te 2.700 kilometara cestovne udaljenosti. Od Manausa do Recifea je 2.900 km zračne udaljenosti, te čak 4.500 km cestovne udaljenosti. Recife se nalazi na ušću rijeka Beberibe i Capibaribe u Atlantik i jedna je od najvećih luka na Atlantiku. Jedan je najstarijih gradova u Brazilu. Mjesto su 12. ožujka 1537. godine osnovali portugalski doseljenici. Grad ima 1,5 milijuna stanovnika, a nazivaju ga 'brazilskom Venecijom'. Poznat je i po 60 kilometara dugačkoj plaži 'Porto de Galinhas'.

COSTA DO SAUIPE - Želio sam na otvorenju Svjetskog prvenstva susret protiv europske reprezentacije i želja mi se ostvarila, kazao je nakon ždrijeba skupina za SP 2014 brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari.

"Nismo u najtežoj skupini, ali je dobro i što igramo prvu utakmicu s Hrvatskom. Meksiko je naš stari znanac, a u zadnjem kolu ne smijemo potcijeniti Kamerun. Kad vidim skupinu u kojoj su Engleska, Italija i Urugvaj, moram biti zadovoljan", kazao je Scolari.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine u skupini A s reprezentacijama Brazila, Kameruna i Meksika, a Kovačevi izabranici otvaraju prvenstvo utakmicom s Brazilom.

COSTA DO SAUIPE - Hrvatska je europski Brazil, izjavio je nakon ždrijeba skupina SP 2014 izbornik meksičke nogometne reprezentacije Miguel Herrera.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine u skupini A s reprezentacijama Brazila, Kameruna i Meksika.

"Naša skupina je dosta teška, ali Mekskiko ima kvalitetu za prolazak. Skupina je teška jer je Brazil domaćin i favorit, a to znači da je jedno mjesto za prolazak dalje već zauzeto. Za drugo mjesto ćemo se boriti s Hrvatskom i Kamerunom. O Hrvatskoj imam visoko mišjenje jer igraju tehnički dobar nogomet i smatram ih europskim Brazilom. Kamerun je nepoznanica, ali vrlo jaka nepoznanica", kazao je meksički izbornik Herrera, koji je reprezentaciju preuzeo 13. listopada ove godine. Herrera je s Meksikom prošao baraž s Novim Zelandom s ukupnih 9-3 i plasirao se na SP.

Hrvatska protiv Meksika igra u zadnjem, 3. kolu 23. lipnja u Recifeu.

BEAVER CREEK/ZAGREB - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao je bez bodova na spustu za Svjetski kup u američkom Beaver Creeku na kojem je pobijedio Norvežanin Aksel Lund Svindal. Kostelić je poznatu stazu Birds of Prey odvezao sa zaostatkom od 3.22 sekunde za Svindalom, što mu nije bilo dovoljno da se uvrsti među 30 skijaša koji osvajaju bodove. Iza pobjednika Svindala najbrža vremena su imali Austrijanac Hannes Reichelt (+0.17) i Talijan Peter Fill (+0.20).

ZUERICH - Međunarodni nogometni savez (FIFA) i Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) objavili su danas popis od 15 veznih nogometaša koji konkuriraju za idealnu momčad svijeta, a na tom popisu nema veznjaka hrvatske reprezentacije i Real Madrida Luke Modrića.

Na popisu su po tri igrača Barcelone, Reala i Bayerna, a ušao je i Modrićev suigrač Isco, koji ima daleko manju minutažu od Luke. Popis je sastavljen temeljem glasovanja oko 50.000 profesionalnih nogometaša širom svijeta, a u prošle dvije godine od veznjaka su u idealnu momčad ulazili samo Iniesta, Xabi Alonso i Xavi.

Momčad godine će biti poznata 13. siječnja na FIFA gala-večeri u Zuerichu.

POPIS VEZNJAKA:

Xabi Alonso (Real Madrid), Gareth Bale (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Steven Gerrard (Liverpool), Andres Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Reus (Borussia Dortmund), Franck Ribery (Bayern), Arjen Robben (Bayern), Bastian Schweinsteiger (Bayern), Yaya Toure (Manchester City), Arturo Vidal (Juventus), Xavi (Barcelona)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙