FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 29. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB - Serena Williams, Usain Bolt i minhenski Bayern proglašeni su najboljima u tradicionalnom izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS). Šesterostruki olimpijski i osmostruki svjetski prvak Jamajčanin Usain Bolt slavio je u konkurenciji sportaša s 1282 glasa, 499 glasova dobio je njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel, dok je treći s 437 glasova bio nogometaš Reala Cristiano Ronaldo.

Boltu je to drugi uzastopni naslov najboljeg u anketi AIPS-a, a istim se uspjehom može podičiti i američka tenisačica Serena Williams koja je ove godine dobila 915 glasova. Kod sportašica je drugo mjesto zauzela ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva (644), dok je treća bila jamajčanska sprinterica Shelly-Ann Fraser-Pryce (551).Europski i svjetski prvak Bayern proglašen je za ekipu godine s čak 1707 glasova, drugi su NBA prvaci Miami Heat s 579, a treći s 461 glasova novozelandska ragbi reprezentacija All Blacks. Sportski novinari iz cijelog svijeta birali su i natjecanje u kojem su imali nabolje uvjete za rad, a s 757 glasova naslov najboljeg je pripao organizatorima finala UEFA Lige prvaka u Londonu kod jednodnevnih, te Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi kod višednevnih natjecanja. Glasovalo je 470 sportskih novinara iz 96 država, među kojima i Hrvatske.

HVAR - U akvatoriju Hvara danas je počela tradicionalna Novogodišnja regata, zadnja koja se boduje za Europa Cup laseraša, te kriterijska regata za izbor kadetske reprezentacije u klasi Optimist. Prvog dana jedrilo se po laganoj tramontani snage oko šest čvorova. Jedri se u četiri klase, svi su odjedrili po dva plova osim Lasera 4.7. U Laseru je poveo Filip Jurišić, s jednim drugim mjestom i jednom pobjedom, ispred Tončija Stipanovića, koji ima identične ulaze. Na trećem mjestu je Toma Višić s dva treća mjesta. U konkurenciji Laser Radiala na prvom mjestu je Talijan Giorgio Carlino, drugo je Bartul Plenković. Najbolja djevojka je Talijanka Silvia Zennaro na ukupnom šestom mjestu. Od hrvatskih kormilarki prvog dana najbolje je odjedrila Anđela de Micheli Vitturi, trenutačno zauzima deveto mjesto ukupnog poretka. Među Laserima 4.7 u jedinom plovu prvi je ciljnom linijom prošao Talijan Alessandro Forrazani, Paolo Mavričić bio je treći. Sedmo mjesto zabilježila je najbolja kormilarka u tom plovu Talijanka Benedetta Barberis, dok je Lea Kuret zauzela 25. mjesto. Među kadetima u klasi Optimist nakon dva plova poveo je Lovre Marfat, prva djevojčica je Nina Škopac na visokom ukupnom drugom mjestu.

NEW YORK - Aktualni prvaci Miami Heat slavili su na gostovanju kod Portland Blazersa 108-107 tricom Chrisa Bosha pola sekunde prije kraja u najuzbudljivoj utakmici NBA večeri.Miami je u Portland došao bez prve zvijezde LeBrona Jamesa, koji je ozlijedio gležanja, no odgovornost je kod prvaka preuzeo Bosh, koji bi i bez pobjedničke trice bio junak utakmice jer je postigao 37 koševa i uzeo 10 lopti. Miami (23-7) je drugi na Istoku, dok je Portland do sinoć bio vodeći na Zapadu. Igraču Los Angeles Clippersa Blakeu Griffinu pripada najbolji učinak večeri jer je u pobjedi protiv Utah Jazza (98-90) ugradio 40 poena i 10 skokova.Griffin se pretvara u kandidata za jednog od najboljih igrača sezone jer je dosad u čak 23 utakmice imao više od 10 koševa i skokova. U ovoj utakmici se istakao još jedan igrač Clippersa Chris Paul koji je imao 21 koš, 9 asista, 10 skokova i 5 ukradenih lopti. Clippersi (21-11) drže prvo mjesto Pacifika, dok Utah (9-24) uz Milwaukee najgora momčad lige. New York Knicksi su upali u krizu, a na gostovanju u Torontu upisali su treći poraz zaredom. Kod Knicksa je s 23 poena najbolji bio Amare Stoudemire, dok je Kyle Lowry (32) predvodio Toronto. Indiana Pacersi (24-5) ostaju najbolja momčad Istoka nakon pobjede nad Brooklyn Netsima (105-91. Paul George (24) i Lance Stephenson (23, 9 skokova, 7 asista) najzaslužniji su za četvrtu pobjedu zaredom Pacersa. Dallas Mavericksi su slavili kod Chicago Bullsa s 105-83, a kod Teksašana su svoj doprinos dale sve njihove zvijezde Monta Ellis (22), Dirk Nowitzki (18), Vince Carter (18) i Shawn Marion (14,13 skokova). Bullsi ove sezone imaju samo jednu pobjedu od devet susreta s momčadima s Zapada, no to nije samo njihov problem jer u međukonferencijskim ogledima Zapad vodi protiv Istoka s 96-44.

MOSKVA - Bivši ruski nogometni reprezentativac Ilja Cimbalar preminuo je danas u Odesi u 44. godini od posljedica srčanog udara, javlja ruska agencija Interfax.Cimbalar je u svoje vrijeme važio za jednog od najtalentiranijih ruskih nogometaša, 1995. je proglašen za igrača godine u Rusiji, a sa Spartakom iz Moskve ima šest naslova prvaka. U reprezentaciji Rusije je Cimbalar nastupio na SP 1994 u SAD-a, te na EURU 1996 u Engleskoj kada je protiv Italije zabio zgoditak na Anfieldu. Igračku karijeru je završio 2002. u Anžiju iz Mahačkale, a kako je rođenjem bio Ukrajinac ima i tri nastupa za ukrajinsku reprezentaciju.

LIENZ - Američka skijašica Mikaela Shiffrin u vodstvu je nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Lienzu. Trenutno najbolja slalomašica svijeta najbolje se snašla u teškim uvjetima i velikoj južini u Tirolu, te vodi s 22 stotinke sekunde ispred Šveđanke Marie Pietilae-Holmner, dok trećeplasirana Austrijanka Kathrin Zettel zaostaje 25 stotinki. Četvrta je Nijemica Maria Höfl-Riesch (+0.54), a šesta Austrijanka Marlies Schild (+0.69), koja je pobjedom na nedavnom slalomu u Val d'Isereu izjednačila rekord Švicarke Vreni Schneider s 34 slalomske pobjede. Jedina hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije završila utrku. Druga vožnja na rasporedu je u 12.30 sati.

NEW YORK - Rezultati NBA lige:

LA Clippers - Utah 98 - 90

Milwaukee - Minnesota 95 - 117

Atlanta - Charlotte 118 - 116 produžetak

Portland - Miami 107 - 108

Phoenix - Philadelphia 115 - 101

Chicago - Dallas 83 - 105

Houston - New Orleans 107 - 98

Memphis - Denver 120 - 99

Indiana - Brooklyn Nets 105 - 91

Toronto - New York Knicks 115 - 100

Washington - Detroit 106 - 82

Boston - Cleveland 103 - 100

HULL - Kosa veznjaka engleskog nogometnog prvoligaša Hull Cityja Toma Huddlestonea (27), koju je ošišao neposredno nakon postignutog pogotka u 6-0 pobjedi Hulla protiv Fulhama u susretu 19. kola Premier lige, bit će prodana na aukciji, a prihod će biti uplaćen u humanitarnu zakladu koju je Huddlestone utemeljio u listopadu 2011. godine.Huddlestone je postigao pogodak u Premier ligi nakon čak 32 mjeseca "posta", odnosno od gola u travnju 2011. kada je kao igrač Tottenhama zabio Arsenalu, a gol je proslavio brzim šišanjem uz aut-liniju.Dodatna je zanimljivost kako je Huddlestone u subotu proslavio 27. rođendan, pa je pogodak posvetio svojoj majci.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙