FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 13. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - U prvoj utakmici 20. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca igrali 1-1. Posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac uspio je ostati neporažen u magli Koprivnice i polusmrznutom terenu Gradskog stadiona. Domaćini su poveli u 47. minuti pogotkom Petra Brleka, a za goste je u 71. minuti izjednačio sjajnim golom Mario Rašić. Slaven Belupo je ostao sedmi na ljestvici s 18 bodova, dok je Dragovoljac sa svojim sedmim remijem i 10 bodova i dalje zadnji, ali mu pretposljednji Osijek sada bježi samo bod.

Vodi Dinamo s 40 bodova ispred Hajduka s 37, a Rijeka je treća s 34 boda.

Rezultati 20. kola:

Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 1-1 (Brlek 47/Rašić 71)

Subota:

Osijek - Lokomotiva (15.00 sati)

Istra 1961 - Split (19.00 sati).

Nedjelja:

Dinamo - Zadar (15.00 sati)

Hajduk - Rijeka (19.00 sati).

MOSKVA - U dvoboju 9. kola D skupine Eurolige košarkaši atenskog Panathinaikosa slavili su u gostima protiv ruskog Lokomotiv Kubana s 82-63. Junak pobjede grčke momčadi bio je hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić, koji je imao učinak od 17 koševa i pet asista, a uz njega je kod Panathinaikosa 17 koševa ubacio i Antionis Fotsis. Ruse je predvodio Simas Jasaitis (13), dok Krunoslav Simon utakmicu završio s po 3 koša i skoka.

U ovoj skupini vodi Maccabi s 7-2, Lokomotiv je drugi s 6-3, a Panathinaikos treći s 5-4.

SPLIT - Bivši košarkaš Željko Jerkov novi je predsjednik Splitskog kluba olimpijaca i tu će dužnost obavljati u idućem četvorogodišnjem razdoblju.

Jerkov je na ovoj dužnosti naslijedio prvog predsjednika Splitskog kluba olimpijaca Petra Skansija. Nakon Skansijeva odlaska na dužnost zamjenika ministra sporta Jerkov je postao v.d. predsjednika, a na večerašnjoj izbornoj skupštini jednoglasno je izabran za predsjednika. Jerkov je rekao kako vrlo rado preuzima dužnost predsjednika te da će se zauzimati da hrvatski sport i politiku u njemu preuzmu sportaši.

"Mi koji smo završili aktivne karijere imamo dužnost osigurati dostojne uvjete našim sportašima za vrhunsko bavljenje sportom i postizanje vrhunskih rezultata. Olimpijci se nisu mogli iskazati u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) te su stoga i osnovani klubovi olimpijaca u Splitu Zagrebu i Rijeci.Hrvatski olimpijski odbor nije imao sluha za nas, često je dužnosnicima u HOO-u smetao naš glas, ali mi želimo naše znanje staviti na raspolaganje hrvatskom sportu“, poručio je Jerkov.

NYON - Europski nogometni savez (UEFA) kaznila je škotskog prvaka Celtica s 50.000 eura jer su njegovi navijači na utakmici Lige prvaka u Glasgowu protiv Milana isticali političke parole. Poznata Celticova navijačka skupina "Zelene brigade" na tribini je razvila slike povijesnih ličnosti Wiliama Wallacea i Bobbya Sandsa, što UEFA smatra neprimjerenim. Wallace je poznati škotski junak iz 13. stoljeća koji se borio protiv Engleza, dok je Bobby Sands ikona Irske republikanske armije koji je nakon štrajka glađu umro u zatvoru 1981. godine. Celtic tradicionalno privlači navijače iz katoličkih zajednica u Škotskoj i Irskoj.UEFA je kaznila i Eintracht iz Frankfurta s 70 tisuća eura zbog bakljade na susretu Europske lige kod Bordeauxa.

HERNING/ZAGREB - Svjetski rekord Ruskinje Julije Jefimove, europski rekord Dankinje Mie Nielsen i prvo hrvatsko finale obilježili su drugi dan Europskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u danskom Herningu.

Hrvatski plivač Mario Todorović zauzeo je 10. mjesto u finalu discipline 100 leptir. Todorović je u finalu plivao 51.64 sekundi, 40 stotinki sporije negoli u polufinalu kada je također bio deseti. Inače, hrvatski rekord u malim bazenima u ovoj disciplini drži Duje Draganja (50.26) iz Siska 2009. Zlato je na 100 leptir pripalo Rusu Jevgeniju Korotiškinu (49.68) ispred Francuza Jérémya Straviusa (50.09) i Nijemca Steffena Deiblera (50.23). Ovo je bilo prvo hrvatsko finale u Herningu, a izbornik plivačke reprezentacije Miloš Milošević kazao je u najavi nastupa kako bi bio zadovoljan s barem tri. U jutrošnjim kvalifikacijama nitko od hrvatskih predstavnika nije izborio polufinala.

Ruskinja Jefimova potvrdila je da je najbolja prsašica svijeta. U finalu 200 prsno plivala je 2:14.39 i oborila svjetski rekord koji je četiri godine držala Amerikanka Rebecca Soni (2:14.57). Iza lijepe Ruskinje ostali su Dankinja Rikke Moeller Pedersen (2:15.21) i još jedna Ruskinja Vitalina Simonova (2:18.88). Domaćin prvenstva Danska proslavila je zlato i europski rekord Mie Nielsen na 100 leđno. Ona je dionicu plivala za 55.99 sekundi i poboljšala europski rekord Ruskinje Ksenije Moskvine (56.36) iz 2009. Srebro je u ovoj disciplini pripalo Čehinji Simoni Baumrtovoj (56.28), a bronca Ukrajinki Darini Zevinoj (56.94). Nizozemska Ranomi Kromowidjojo (51.78) nova je prvakinja Europe na 100 slobodno, a slavila je ispred Šveđanke Sarah Sjoeström (51.99) i Bjeloruskinje Aliaksandre Herasimenije (52.34). Španjolka Mireia Belmonte Garcia uzela je svoje drugo zlato na natjecanju slavivši s vremenom 8:05.18 minuta na 800 slobodno. Srebro je pripalo Dankinji Lotte Friis (8:08.68), a bronca Nizozemki Sharon Rouwendaal (8:14.24).

Najbrži leđni plivač Europe je Francuz Jérémy Stravius koji je s 23.19 sekundi pobijedio na 50 leđno. Iza Straviusa su ostali Nijemac Christian Diener (23.38) i Bjelorus Pavel Sankovich (23.45). Mađar Daniel Gyurta osvojio je s vremenom 57.08 sekundi zlato na 100 prsno, srebro je pripalo Nijemcu Marcu Kochu (57.14), a bronca Slovencu Damiru Dugonjiču (52.24). Mađarskoj je pripalo zlato i na 400 mješovito gdje je zlato uzeo David Verraszto (4:03.48) ispred Izraelca Gala Neva (4:03.50) i Talijana Federica Turrinia (4:03.94).

U zadnjoj disciplini dana, utrci miješanih štafeta s po dva plivača i plivačice 4x50 mješovito, zlato je pripalo Rusiji 1:37.63), srebro Njemačkoj (1:39.32), a bronca Češkoj (1:39.54).

STARA PAZOVA - U prijateljskoj nogometnoj utakmici u Staroj Pazovi kadetska reprezentacija Hrvatske (U-17) je protiv vršnjaka iz Srbije odigrala 0-0. U početnom sastavu Hrvatske bili su Gujić, Cerovec, Anočić, Balić, Benković, Kulenović, Vlašić, Bitunjac, Ćorić, Čabraja i Božić, a izbornik Luka Pavlović još je dao šansu Malokuu, Grubišiću, Špoljariću i Mikliću. Prije dva dana, u prvom prijateljskom susretu u Staroj Pazovi, Srbija je pobijedila Hrvatsku sa 4-1.

SPLIT - Klub navijača Torcida poslao je danas Ustavnom sudu Republike Hrvatske zahtjev za pokretanjem postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti Zaključaka Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu i odluka Izvršnog odbora HNS-a kojim se bez "vaučera" zabranjuje dolazak gostujućim navijačima."U slijedećim danima organizirat ćemo prikupljanje potpisa svih zainteresiranih građana koji se žele priključiti ovom našem zahtjevu, te ćemo nakon toga sve te zahtjeve pojedinačno protokolirati na Ustavni sud. Posebno pozivamo sve navijače Hajduka i pripadnike Torcide da nam se pridruže u ovoj borbi protiv sustava. Podržite našu akciju i zbog naših šest pripadnika koji nevini leže u Remetincu i koji su bez dokaza i mogućnosti da iznesu bilo kakvu obranu osuđeni na 30 dana istražnog zatvora. Njihova krivnja je samo u tome što vole Hajduk i što su spremni svoj klub podržati na gostovanju", stoji u pozivu objavljenom na internetskim stranicama Torcide. Torcida je putem Facebooka pozvala ne samo navijače Hajduka nego i pripadnike drugih navijačkih skupina, ali i sve građane da im se pridruže u ovoj borbi.

"Jedan zahtjev ne čini nikakvu razliku. Sto istih zahtjeva možda natjera nekoga da baci pogled kroz par godina. Mi želimo poslati na Ustavni sud tisuće i tisuće istih zahtjeva", stoji, između ostalog, u poruci Torcide.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙