FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZADAR - U zadnjem dvoboju 19. kola Prve HNL u Zadru su nogometaši Zadra i splitskog Hajduka odigrali 1-1 (0-1). Hajduk sada zaostaje tri boda za vodećim Dinamom. Pred 3500 gledatelja na stadionu Stanovi sudio je Krečak iz Šibenika.

Strijelci: 0-1 Mikanović (5), 1-1 Hrgović (75)

ZAGREB - U zadnjem dvoboju 19. kola Prve HNL u Zadru su nogometaši Zadra i splitskog Hajduka odigrali 1-1, pa Hajduk sada zaostaje tri boda za vodećim Dinamom. U utakmici bez lijepe igre, ali s dosta grubosti, Hajduk je poveo zgoditkom Dina Mikanovića u 5. minuti, a pritom se teže ozlijedio vratar Zadrana Matković koji je prevezen u bolnicu.Domaćini su izjednačili u 75. minuti pogotkom bivšeg igrača Hajduka Andrije Hrgovića. Vodi Dinamo s 40 bodova ispred Hajduka s 37, Rijeka je treća s 34 boda, a Lokomotiva je s 32 boda ispred Splita koji ima 31. Zadar je ostao osmi s 17 bodova.

Rezultati 19. kola:

Ponedjeljak:

Zadar - Hajduk 1-1 (Hrgović 75/Mikanović 5)

Nedjelja:

Dinamo - Osijek 4-1 (Fernandez 10, 90 Brozović 33,Beqiraj 55/Dugandžić 18)

Rijeka - Istra 1961 3-3 (Kramarić 4, 8, 85/Batarelo 6, Franjić 25, Babić 83)

Subota:

Split - Slaven Belupo 0-0

Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva 1-3 (Zlatar 49/Pjaca 31, 90+2, Šovšić 54)

ZUERICH - Međunarodni nogometni savez (FIFA) i Međunarodno udruženje nogometnih profesionalaca (FIFPro) uvrstili su hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića na popis 15 najboljih napadača svijeta koji konkuriraju za momčad godine. Mandžukić je tako jedini Hrvat među 40 kandidata za idealnu momčad godine, a vratar, četiri braniča, te po tri veznjaka i napadača bit će objavljeni 13. siječnja u Zuerichu. Glasovalo je oko 50.000 nogometnih profesinalaca širom svijeta, a među nominiranima su i najveće zvijezde Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović. Lani su od napadača izabrani Messi, Ronaldo i Falcao.

Popis napadača:

Sergio Agüero (ARG/Manchester City); Mario Balotelli (ITA/Manchester City/AC Milan); Edinson Cavani (URU/Napoli/Paris SG); Diego Costa (ŠPA/Atlético Madrid); Cristiano Ronaldo (POR/Real Madrid); Didier Drogba (Ob.Bjel/Shanghai Shenhua/Galatasaray); Radamel Falcao (KOL/Atlético Madrid/Monaco); Zlatan Ibrahimović (ŠVE/Paris SG); Robert Lewandowski (POL/Borussia Dortmund); MARIO MANDŽUKIĆ (HRV/Bayern Müenchen); Lionel Messi (ARG/Barcelona); Neymar (BRA/Santos/Barcelona); Wayne Rooney (ENG/Manchester United); Luis Suárez (URU/Liverpool); Robin van Persie (NIZ/Manchester United).

ZUERICH - Međunarodni nogometni savez (FIFA) potvrdila je danas da su Argentinac Lionel Messi, Portugalac Cristiano Ronaldo i Francuz Franck Ribery ostali jedini kandidati u utrci za Zlatnu loptu, najboljega nogometaša svijeta u 2013. godini. Messi je četiri godine zaredom proglašavan najboljim, Ronaldo je pobijedio samo 2008., a Riberyu će ovo biti prva prilika za nagradu.Zlatna lopta bit će dodijeljena na FIFA gala-večeri u Zuerichu 7. siječnja. Istodobno, FIFA je objavila finalnu listu od tri kandidata za najljepši pogodak godine. Očekivano, na listi su "škarice" Zlatana Ibrahimovića protiv Engleske, a ostali kandidati su pogoci igrača Benfice Srbina Nemanje Matića i Brazilca Neymara. U konkurenciji za najboljeg trenera ostali su Juup Heynckes, Juergen Klopp i Alex Ferguson.

ZAGREB - Veliko priznanje za hrvatsku gimnastiku stiglo je s 25. Kongresa Europske gimnastičke federacije (UEG) održanog u Sloveniji gdje je jedan od trenera našeg srebrnog olimpijca Filipa Udea, te naš najviše kategorizirani sudac Mario Vukoja postao član Europske gimnastičke federacije, priopćeno je iz Hrvatskoga gimnastičkoga saveza. Vukoja je izabran je u Tehnički odbor muške sportske gimnastike, što je prva takva funkcija jednog našeg gimnastičkog dužnosnika.

"Ovaj izbor me poprilično iznenadilo, ali priznajem da je ugodno primati čestitke s raznih strana svijeta. U sportskom i rezultatskom smislu, hrvatsku gimnastiku poznaje cijeli svijet. Ali, logistika koja sve to prati - treneri, suci, trebaju imati status primjeren tim rezultatima. Svi su vidjeli kakve imamo vježbače, postali smo prepoznatljivi i s organizacijom Svjetskog kupa u Osijeku, a novu funkciju između ostaloga iskoristit ću i kako bi doveli u Hrvatsku razne projekte. Prije svega edukacije trenera, sudaca, kampove za sportaše, kongrese i simpozije", rekao je nakon izbora Mario Vukoja.

RIO DE JANEIRO - U osmini finala Svjetskog prvenstva radije bih igrao sa Španjolskom nego s Čileom, kazao je brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari na pitanje bi li u osmi finala radije imao za protivnika Španjolsku ili Nizozemsku. "Nadam se da se Čile neće plasirati u osminu finala. Oni su jako neugodni za Brazilce jer su organizirani i igraju pametno. Radije bih igrao s Europljanima", kazao je Scolari, koji niti ne pomišlja da se Brazil neće naći u osmini finala. Brazilci su u skupini s Hrvatskom, Meksikom i Kamerunom.

SALVADOR - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) platit će Brazilu 2,5 milijuna dolara zbog zagađenja životne sredine zbog brojnih zrakoplovnih letova tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva.

Kako je navela Američka agencija za zaštitu životne sredine tijekom World Cupa u zrak će biti ispušteno dva milijuna tona ugljičnog dioksida što je jednako količini koju godišnje proizvede 560.000 automobila. FIFA će pomoći Brazilu i financirajući projekte sađenja drveća.

"Brazilu smo ponudili novčanu kompenzaciju. Moramo brinuti o našem okolišu," kazao je predsjednik Fifina sektora za društvenu odgovornost Federico Addiechi.Zanimljivo, Sjedinjene Američke Države i još 15 zemalja nedavno su se oglasili protiv europskog poreza na CO2 koji ispuštaju aviokompanije, plašeći se da taj novac neće ići u fond za zaštitu okoliša već će se trošiti za rješavanje europske dužničke krize. Pravni postupak protiv uvođenja poreza na emisije CO2 najavile su i vodeće kineske aviokompanije. Porez na CO2 uveden je u EU i stupio je na snagu 1. siječnja 2012. godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙