FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 10. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZURICH - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u četvrtak će donijeti odluku o kaznama za hrvatske reprezentativce Josipa Šimunića i Marija Mandžukića, poručili su iz Zuricha.Disciplinska komisija Fife otvorila je postupak protiv Mandžukića zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP, dok je protiv Šimunića pokrenut postupak zbog neprimjerenog ponašanja nakon iste utakmice igrane u Zagrebu. Kapetan zagrebačkog Dinama je nakon maksimirskog dvoboja uzeo mikrofon i počeo uzvikivati 'Za dom', na što su mu navijači s tribina odgovarali sa 'Spremni'. Nagađa se kako bi Šimunić mogao dobiti čak šest utakmica kazne, dok napadaču Bayerna prijeti od jedne do tri utakmice neigranja.Istragu o Šimunićevom potezu pokrenuo je i Hrvatski nogometni savez (HNS) no još uvijek nije poznato kada će krovna kuća hrvatskog nogometa donijeti odluku.Šimunić je zbog svog poteza već kažnjen sa 25.000 kuna nakon što je Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podignulo prekršajni nalog. Tužiteljstvo ga je teretilo zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima jer je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja pa mu je izreklo maksimalnu novčanu kaznu.

ZAGREB - Najbolji hrvatski borac svih vremena Mirko "Cro Cop" Filipović bit će poseban gost borilačkog spektakla FFC 10 koji se u petak, 13. prosinca održava u Skoplju.Filipović, koji inače ne voli previše izbivati iz Zagreba, se odlučio na dolazak u Makedoniju kako bi podržao Final Fight, promociju koja je prije godinu i pol dana vratila njegovu karijeru u kick boks vode, ali i kako bi podržao svog prijatelja Ricca "Suave" Rodrigueza.

Ovaj bivši UFC prvak u teškoj kategoriji posljednjih se tjedan dana pripremao u Zagrebu sa svojim idolom Filipovićem za borbu protiv Grka Nestorasa Batzelasa. Mirko stiže u Skopje kako bi Rodriguezu bio u kutu i kako bi mu dao poneki savjet vezan uz borbu s Batzelasom."Želio sam na ovaj način podržati Final Fight promociju jer nas u Skopju i dvorani Boris Trajkovski očekuje pravi borilački spektakl. Nedavno sam upoznao Ricca koji je sa mnom trenirao u Zagrebu i dolazak njemu u kut je najmanje što mogu učiniti kako bi mu dao pružio podršku u ovom zahtjevnom meču. Batzelas je, koliko čujem, težak protivnik i Riccu neće biti lako. Čuo sam mnogo lijepih stvari o Skopju, Makedoniji i makedonskom narodu pa mi je drago da stižem. Vjerujem da će FFC 10 biti prava poslastica za borilačke fanove", izjavio je Cro Cop povodom dolaska u Skopje.

PARIZ - Franck Ribery, koji je na užem popisu kandidata za uglednu FIFA-inu nagradu Zlatna lopta, proglašen je najboljim francuskim nogometašem godine u izboru časopisa "France Football".Krilo minhenskog Bayerna pobijedio je u izboru veznjake Paula Pogbu iz Juventusa i Blaisea Matuidija iz PSG-a."Sada trebam stići rekord Thierryja Henryja", izjavio je Ribery, koji je do sada osvojio ovu nagradu tri puta. Henry je pet puta bio proglašavan najboljim francuskim nogometašem u izboru "France Footballa".Ribery, koji je s Bayernom osvojio Ligu prvaka, naslov njemačkog prvaka i njemački kup, našao se na užem popisu kandidata za Zlatnu loptu zajedno s Portugalcem Cristianom Ronaldom i Argentincem Lionelom Messijem.

Trener talijanskog prvoligaša Rome Rudi Garcia, koji je u ovaj talijanski klub prešao na ljeto iz Lillea i neporažen je u 15 prvenstvenih utakmica do sada, proglašen je najboljim francuskim trenerom za 2013. godinu.

ZAGREB/LONDON - Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva vjeruje da njegov Šahtar može večeras na Old Traffordu pobijediti Manchester United i plasirati se u nokaut fazu Lige prvaka. "Manchester je već osigurao plasman u osminu finala, i nama ova utakmica puno više znači negoli njima. Znamo da se muče u Premier ligi, pogledali smo nekoliko njihovih utakmica koje su odigrali u posljednje vrijeme i vjerujem da možemo napraviti iznenađenje i pobijediti. Za nas će to biti kao da smo u finalu, živimo za ovu utakmicu, svima je san igrati na Old Traffordu protiv jednog od najvećih klubova na svijetu", izjavio je Eduardo za BBC. Šahtar ima bod više od Bayer Leverkusena uoči posljednjeg kola skupine A Lige prvaka i pobjeda im osigurava prolazak u nokaut fazu bez obzira na rezultat utakmice Real Sociedad - Bayer Leverkusen.

Manchester United je izgubio posljednje dvije prvenstve utakmice na domaćem terenu, protiv Evertona i Newcastlea, a to im se nije dogodilo od sezone 2001-2002. Eduardo se osvrnuo i na svoj bivši klub, Arsenal, koji vodi u Premier ligi. "Arsenal je zadržao kadar, trenerski i igrački, a to je vrlo važno. Dugo su čekali na malo sreće da bi postali prvaci, a ove sezone im okolnosti napokon idu na ruku. Ako budu igrali kao i prošle sezone nakon Božića, bit će prvaci Engleske", zaključio je Eduardo.

ZAGREB/LONDON - Everton želi u zimskom prijelaznom roku prodati hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića, te dovesti napadača Heerenveena Islanđanina Alfreda Finnbogasona, koji je sa 14 golova prvi strijelac nizozemskog prvenstva, objavili su u utorak britanski mediji. Za Finnbogasona je zainteresiran i West Ham, koji nudi tri milijuna funti. No, ako Everton uspije nadjačati ponudu West Hama, onda bi Nikica Jelavić mogao otići u "Hammerse", koji su zbog ozljede ostali bez svog prvog napadača Andyja Carrolla. Uostalom, trener West Hama Sam Allardyce već je više puta pokušao dovesti Jelavića, a hrvatskom napadaču očajnički treba kvalitetna minutaža kako bi se našao na reprezentativnom popisu za SP u Brazilu. U dosadašnjem dijelu sezone Romelu Lukaku briljira u dresu Evertona, pa Jelavić uglavnom sjedi na klupi za pričuve.

BARCELONA - Španjolski prvoligaš Barcelona će se do 15. siječnja iduće godine odlučiti između jednog od projekata gradnje novog stadiona ili obnove sadašnjeg Camp Noua, prije nego izabranu opciju ponudi na glasovanje svojim članovima."Radi se o dva projekta između kojih se još nismo odlučili. No u svakom slučaju, stadion Barcelone će imati kapacitet od 105.000 gledatelja za razliku od sadašnjih 99.354 i buit će u potpunosti natkriven", objasnio je glasnogvoornik kluba Toni Freixa na konferenciji za novinare.

Dati članovima kluba 'sociosima' da glasuju za jedan od projekata na referendumu "je odluka koju moramo promišljeno donijeti, bez brzopletosti. Imamo sve informacije u rukama", dodao je.Freixa je kazao i da bi novi stadion mogao biti građen na terenu sveučilišta Barcelone, ali je odbio otkriti više pojedinosti o troškovima izgradnje novog stadiona.

Prema informacijama objavljenim u nekim medijima, izgradnja novog stadiona stajala bi oko 600 milijuna eura, dok se obnova Camp Noua procjenjuje na oko 300 do 400 milijuna eura.

ZAGREB - Veznjak Borussije Dortmund Ilkay Gundogan (23) našao se na meti najvećih europskih klubova, Manchester Uniteda, Barcelone, Arsenala i Real Madrida. No, najviše interesa pokazuju Manchester United i Barcelona. Donedavno je Man. United bio favorit u utrci za Gundogana, ali španjolski su mediji u utorak objavili kako se je njegov otac nedavno sastao sa predstavnicima Barcelone.

Gundoganu ugovor sa Borussijom Dortmund ističe u ljeto 2015. godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙