FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su nastup u Europskoj ligi domaćim porazom od Ludogoreca 1-2 osvojivši u šest utakmica samo jedan bod uz negativnu razliku pogodaka 3-11.Golove za bugarskog prvaka postigli su Abalo (27) i Bezjak (73), dok je strijelac za Dinamo bio Čop (45).U drugom dvoboju u skupini Čornomorec je u Eindhovenu u izravnom dvoboju za prolaz pobijedio PSV 1-0 golom Dja Djedejea u 59. minuti. Ukrajinci su od 87. minute igrali s igračem manje, no PSV nije uspio izjednačiti što bi mu bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini.Ludogorec je pobjedom u Maksimiru potvrdio prvo mjesto u skupini sa 16 bodova, Čornomorec je osvojio drugo mjesto sa 10 bodova, PSV je treći sa sedam, a Dinamo na začelju samo s jednim bodom.

REZULTATI:

DINAMO - Ludogorec 1-2 (Čop 45 / Abalo 27, Bezjak 73)

PSV Eindhoven - Čornomorec 0-1 (Dja Djedje 59)

ZAGREB - Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na današnjoj je sjednici otvorila slučajeve hrvatskih reprezentativaca Josipa Šimunića i Marija Mandžukića, no po svemu sudeći danas neće obznaniti odluke o kaznama.Disciplinski slučajevi Mandžukića i Šimunića nalaze se na dnevnom današnjeg sastanka, no Fifa će svoju odluku prvo objaviti igračima i savezu, a tek onda javnosti. Fifa je otvorila postupak protiv Mandžukića zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP, dok je protiv Šimunića pokrenut postupak zbog neprimjerenog ponašanja nakon iste utakmice igrane u Zagrebu. Kapetan zagrebačkog Dinama je nakon maksimirskog dvoboja uzeo mikrofon i počeo uzvikivati 'Za dom', na što su mu navijači s tribina odgovarali sa 'Spremni'. Nagađa se kako bi Šimunić mogao dobiti čak šest utakmica kazne, dok napadaču Bayerna prijeti od jedne do tri utakmice neigranja.Istragu o Šimunićevom potezu pokrenuo je i Hrvatski nogometni savez (HNS) no još uvijek nije poznato kada će krovna kuća hrvatskog nogometa donijeti odluku.Šimunić je zbog svog poteza već kažnjen sa 25.000 kuna nakon što je Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podignulo prekršajni nalog. Tužiteljstvo ga je teretilo zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima jer je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja pa mu je izreklo maksimalnu novčanu kaznu.

ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio je širi popis igrača koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu 2014. u Danskoj. Na popisu se nalazi 28 igrača, a izbornik će na EP voditi 16 igrača. Pripreme za odlazak na Europsko prvenstvo počinju 26. prosinca, a na njih će izbornik Goluža voditi 19 igrača.Hrvatska će na EP-u igrati u skupini D u Kopenhagenu protiv Bjelorusija (13. siječnja), dva dana kasnije protiv Crne Gore, te 17. siječnja protiv Švedske.

Popis igrača:

Mirko Alilović (Veszprem), Main Šego (Plock Wisla), Venio Losert (Kielce), Filip Ivić (CO Zagreb), Ivan Ninčević (Dinamo Minsk), Lovro Šprem (CO Zagreb), Manuel Štrček (Kielce), Zlatko Horvat (CO Zagreb), Jerko Matulić (CO Zagreb), Ivan Čupić (Kielce), Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Teo Čorić (CO Zagreb), Leon Šušnja (CO Zagreb), Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Blaženko Lacković (HSV), Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Drago Vuković (Lubecke), Domagoj Duvnjak (HSV), Luka Stepančić (CO Zagreb), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje PL), Šime Ivić (Nexe), Josip Valčić (CO Zagreb), Sandro Obranović (CO Zagreb), Igor karačić (Vardar).

ZAGREB - Ruski sportski dnevnik Sovietsky Sport proglasio je rezultate hokejaša Medveščaka u KHL ligi 'hrvatskim čudom'.Rusi se pitaju 'koja je tajna novaka s najmanjim proračunom u KHL-u'. "Prije šest mjeseci Hrvatska je bila poznata kao sjajna turistička destinacija na jadranskoj obali. Hokej u toj zemlji je bio čista egzotika. Danas je Medveščak pobjednik. Nakon uspješne turneje po Sibiru i dalekom istoku naše zemlje Medveščak se učvrtsio na poziciji koja vodi u doigravanje," piše novinar Sovjetskij Sporta.Rusku javnost je posebno 'šokirao' podatak kako su 'medvjedi' iz Novokuznjecka, Novosibirska, Vladivostoka i Habarovksa osvojili deset od 12 mogućih što se činilo kao 'nemoguća misija'.

"Pokušavamo svaku utakmicu biti sve bolji. Nemamo previše vremena razmišljati o stvarima koje su iza nas. Uvijek gledamo naprijed," kazao je Mark French, trener zagrebačkog sastava.Na pitanje ruskih kolega kako 'Medveđščak s tako malim proračunom igrat tako cool', French je poručio. "Prije svega to je zasluga naših menadžera. Oni su posao odradili savršeno."French je dodao kako je zahvalan čelnicima kluba što mu nisu dali 'cipelu' nakon sedam uzastopnih poraza koji su uslijedili nakon uvodne pobjede protiv CSKA. Na pitanje je li dobio koju ponudu nekog bogatijeg ruskog kluba, French je odgovorio sa smiješkom. "Ne još."Novinar moskovskog lista navodi kako primjer Medveščaka pokazuje da 'novac nije sve', te da bi trebalo smanjiti plaće u KHL ligi.

LONDON - Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim nogometašem godine u izboru magazina World Soccer.Zvijezda Real Madrida slavila je ispred Argentinca Lionela Messija i Francuza Francka Riberyja. Među 80 igrača koji su dobili glasove nalazi se i jedan hrvatski nogometaš, Mario Mandžukić na diobi 51. mjesta.Za najboljeg trenera godine izabran je Jupp Heynckes koji je u 2013. na klupi Bayerna osvojio Ligu prvaka, njemačko prvenstvo i nacionalni kup. Drugi je trener europskog doprvaka Borussije Dortmund Jurgen Klopp, a treći trener madridskog Atletica Diego Simeone.Najboljom momčadi gotovo jednoglasno je proglašen je Bayern.

U izboru World Soccera sudjelovali su novinari iz 64 zemlje, među kojima je i Hrvatska.

MOSKVA - U susretu 9. kola A skupine Eurolige košarkaši CSKA su u Moskvi slavili protiv Barcelone s 79-65, a hrvatski reprezentativac u redovima gostiju Ante Tomić imao je učinak od po 10 poena i skokova. Dobru minutažu u ovom dvoboju dobio je kod Barcelone i mladi Mario Hezonja koji je za 15 minuta igre imao 5 koševa i 1 skok. Domaćine su do pobjede odveli Weems (15) i Krstić (12), dok su Barcelone najbolji strijelci bili Oleson (14) i Navarro (12).

I CSKA i Barcelona sada imaju omjer po 6-3, dok u ovoj skupini vodi Fenerbahče.

U skupini B Žalgiris je u Kaunašu slavio protiv Efes Anadolua s 65-63, a kod Turaka je Zoran Planinić postigao šest koševa. U ovoj skupini Anadolu Efes i Žalgiris imaju omjer po 4-5, dok vodi Real Madrid s 8-0.

HERNING -Prvoga dana Europskog plivačkog prvenstva u 25-metarskim bazenima u danskom Herningu postignut je jedan europski rekord, a najviše uspjeha s tri zlata imali su ruski predstavnici. Španjolka Mireia Belmonte Garcia prvakinja je na 200 leptir s novim europskim rekordom od 2:01.52 minuta. Belmonte je srušila stari rekord Mađarice Katinke Hosszu (2:02.20). Srebro je u ovoj disciplini pripalo Nijemici Franziski Hentke (2:03.47), a bronca Britanki Jemmi Lowe (2:04.51). Gubitak europskog rekorda nije spriječio Mađaricu Hosszu da danas obrani naslov na 200 mješovito s vremenom od 2:04.33 minute. Srebro je osvojila Britanka Siobhan-Marie O'Connor (2:06.73), a broncu njezina sunarodnjakinja Sophie Allen (2:06.86). Poljak Radoslaw Kawecki osvojio je zlato na 200 leđno s rezultatom od 1:49.42 minuta ispred Mađara Petera Berneka (1:50.43) i Nijemca Christiana Dienera (1:51.40). Na 400 metara slobodno europski prvak je Rus Nikita Lobincev s vremenom od 3:39.47 minuta. Srebro je pripalo Talijanu Andrei Mitchell d'Arrigo (3:40.54), a bronca Srbinu Velimiru Stjepanoviću (3:40.91). Drugu rusku zlatnu medalju osigurao je Vladimir Morozov koji je pobijedio u finalu 50 slobodno. Morozov je plivao 20.77 sekundi i slavio ispred Talijana Marca Orsija (21.00) i Ukrajinca Andrija Govorova (21.17). Na 200 mješovito zlatom se okitio Nijemac Philip Heintz (1:53.98), srebrom Šveđanin Simon Sjoedin (1:54.28), a broncom Portugalac Filipe Carvalho (1:54.89). U utrkama štafeta Rusi su zlatni na 4x50 mješovito s 1:32.38 minuta ispred Talijana (1:32.83) i Nijemaca (1:33.06), dok je kod plivačica na 4x50 slobodno prvo zlato za domaćina pripalo danskoj štafeti (1:37.04) ispred Šveđanki (1:37.08) i Ruskinja (1:37.13).

HERNING/ZAGREB - Hrvatski plivač Mario Torodović plasirao se u finale discipline 100 leptir prvog dana Europskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u danskom Herningu. Todorović je u polufinalu plivao 51.24 sekundi, 61 stotinku brže negoli u jutrošnjim kvalifikacijama, a to mu je donijelo 10. mjesto, posljednje koje vodi u finale.

Ivan Levaj je u polufinalu 50 slobodno plivao 21.85 sekundi, 21 stotinku brže negoli u kvalifikacijama, ali mu to nije bilo dovoljno za finale jer je zauzeo 12. mjesto. Levaju je plasman među 10 finalista izmakao za 17 stotinki.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙