FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

OSIJEK - U prvoj utakmici 18. kola i derbiju začelja Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka i Hrvatskog dragovoljca igrali neodlučeno, 1-1 (0-0). Hrvatski dragovoljac je ostao zadnji, a Osijek je pretposljednji s dva boda više. Pred 500 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Vidulin iz Kanfanara.

Strijelci: 0-1 Sivonjić (58), 1-1 Škorić (79)

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez iznenađen je ishitrenom odlukom GNK Dinama kao organizatora utakmice visokog rizika o neprimjeni mjera vezanih za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača na nedjeljnom derbiju Dinamo - Hajduk, priopćeno je iz HNS-a. Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio je danas da će svi navijači Hajduka i bez "vaučera" u nedjelju moći doći na južnu tribinu stadiona u Maksimir. "HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima", priopćeno je iz HNS-a, koji je pozvao sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu.

"Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini", stoji u priopćenju HNS-a.

LONDON - Cristiano Ronaldo je najbolji, Luka Modrić je 60., a Marijo Mandžukić 73. nogometaš svijeta u 2013. godini po izboru uglednog nogometnog magazina FourFourTwo. Napadač Reala Ronaldo predvodi listu 100 najboljih igrača svijeta u ovoj godini, a Portugalcu će više značiti činjenica da je ispred Lionela Messija koji je na drugom mjestu. Treći na listi je napadač Bayerna Franck Ribery, četvrti je Kolumbijac Radamel Falcao, Andres Iniesta peti, a švedski čarobnjak Zlatan Ibrahimović tek je šesti u tom izboru. Među prvih deset su još Phillip Lahm, Gareth Bale, Robin van Persie i branič PSG-a Thiago Silva. Zanimljivo je da su i Ronaldo i Messi i Ribery kandidati za najboljeg nogometaša po izboru FIFA-e i trofej Zlatne lopte.

Modrić je prošle godine bio na 37. mjestu izbora magazina FourFourTwo, a ove godine je nazadovao za 23 pozicije, dok je Mandžukić napredovao za 25 mjesta i sada je 73. na svijetu. Modrić i Mandžukić su jedini hrvatski nogometaši među 100 najboljih.

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio je danas da će svi navijači Hajduka i bez "vaučera" u nedjelju moći doći na južnu tribinu stadiona u Maksimir, a osvrnuo se i na sinoćnji poraz protiv Čornomoreca u Europskoj ligi te na nedjeljni referendum. "Navijači Hajduka će na derbiju moći koristiti južnu tribinu bez vaučera. Ja kao predsjednik Dinama želim da Dinamo pregazi Hajduk kao plitak potok. Želimo sportsku atmosferu na tribinama, da glavni akteri budu igrači i nitko drugi. Moje naređenje je da se Hajduk pregazi kao plitak potok, kazao je na početku konferencije za novinare Zdravko Mamić.Izvršni predsjednik osvrnuo se i na sinoćnji poraz od Čornomoreca u Europskoj ligi i posebno pohvalio brata Zorana

"Čestitao bih mojem bratu Zoranu Mamiću i stožeru što su od podignuli momčadi koja je bila na dnu. Za nogomet su najvažniji rad, disciplina i taktika. Dosadšnji moji treneri nisu imali pojma o tome. Dinamo je imao grandiozne igrače koji su igrali u reprezentaciji, ali ja sam imao nesreću da sam radio s neznalicama", kazao je Mamić i posebno priznanje odao bivšem treneru Vahidu Halihodžiću koji se plasirao s reprezentacijom Alžira na SP 2014., a uspješan je bio i kao izbornik reprezentacije Obale Bjelokosti te kao trener više francuskih klubova."Vaha Halihodžić je jedini pravi trener. Kada bi Halihodžić bio trenerom pet godina Dinamo bi bio u europskom vrhu. Odmah sutra bi dao ostavku da Vaha dođe u Dinamo i zajedno s mojim bratom vodi momčad", poručio je Mamić.

ZAGREB - Derbi utakmica 18. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka, koja će se u nedelju u 15. sati odigrati na stadionu u Maksimiru, ujedinila je predstavnike navijača oba kluba pa su Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo" i Udruga "Naš Hajduk" pozvali navijače na korektno navijanje i zajedništvo."Svima je poznato da će brojni navijači Hajduka u Zagreb doputovati bez famoznih vaučera te će svoje mjesto potražiti na tribinama koje nisu predviđene za gostujuće navijače. Ne dajmo povoda za jačanje represije nad navijačima i nepotrebne javne psihoze. Pokažimo im svojim dolaskom i navijanjem kako ne mogu uništiti jedinu glasnu oporbu kriminalu iz svečanih loža hrvatskih stadiona. Ne nasjedajmo na provokacije, budimo dostojanstveni i ne dozvolimo da nas koriste za dizanje moralne panike.'Vaučerizacijom' tribina klubovima i policiji, a posebno uzurpatorima nogometa, omogućilo se slaganje listi nepodobnih. Primjer su popisi u rukama redara zagrebačkog Dinama, koji u najvećem dijelu sadrže osobe koje nemaju nikakve pravomoćne kazne. Takvo stvaranje pravnog i drugog kaosa u interesu je onih koji su od nogometa napravili unosan privatni posao, a one zbog kojih se nogomet i igra - navijače - tretiraju kao građane drugog reda. Upravo oni onemogućavaju da obitelji s djecom ili bilo koji navijači koji nisu po njihovom ukusu dolaze na utakmice i vesele se igri koja odavno, na žalost, više nema veze sa sportom.

Ljudska prava ne prestaju na vratima stadiona! Nek nas zajedništvo kojim je stvarana naša Domovina vodi i u borbi protiv uzurpatora hrvatskog sporta", stoji u priopćenju Udruge "Naš Hajduk" i Građanske inicijative "Zajedno za Dinamo".

MILANO

Nakon 27 godina provedenih u klubu dopredsjednik i izvršni direktor Milana Adriano Galliani odlučio je otići, tvrdi agencija ANSA. "Odlazim dostojanstveno i časno. U zadnje vrijeme sam doživio jako osobno neke stvari i vrijeme je da se povučem. Ipak je 27 godina na jednom mjestu možda i previše", kazao je Galliani, koji je potvrdio da će otići nakon dvoboja Lige prvaka između Milana i Ajaxa. Talijanski mediji tvrde da Galliani odlazi i zbog pritiska kćerke vlasnika Milana Barbare Berlusconi koja je nedavno izjavila kako "Milanu treba novo vodstvo". Galliani je u klub doveo njegov veliki prijatelj Silvio Berlusconi davne 1986., a za vrijeme njegove vladavine Milan je osvojio 28 trofeja, između ostalih osam naslova prvaka Italije i pet europskih naslova. Ove sezone Milan igra katastrofalno i nalazi se na 13. mjestu Serie A sa samo 14 bodova iz 13 utakmica. Galliani je ovog ljeta za pojačanja potrošio 27 milijuna eura, samo mrvicu manje od Juventusa i Intera, čiji su rezultati daleko bolji. Mediji nagađaju da će Galliania zamijeniti direktor AS Rome Claudio Fenucci, a kandidati su i direktori Parme Pietro Leonardi i Hellas Verone Sean Sogliano. Također, Milan će morati naći i novoga sportskoga direktora jer se najavljuje i odlazak Arieda Braide.

BERLIN - Ako je netko morao dostići moj rekord, onda mi je drago što je to upravo Sebastian Vettel, a ne neki drugi vozač, kazao je sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher nakon što je Vettel izjednačio njegov rekord od 13 pobjeda u jednoj sezoni.

Schumacher i Vettel su dobri prijatelji, a legendarni njemački vozač koji se lani i konačno povukao iz F1, tvrdi da Vettel može biti najbolji svih vremena. "Vettel ima sve, a tek mu je 26 godina. Ono što zapanjuje jest ta njegova lakoća pobijeđivanja. Pa on je pobijedio u 13 utrka, a njegov momčadski kolega Mark Weber s istim bolidom Red Bulla nijednom nije slavio. Zaista, ne bih želio biti Vettelov momčadski kolega, Webberu sigurno nije bilo svejedno", kazao je Schumacher.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙