FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

PULA

Nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine poražena je u dvoboju 5. skupina kvalifikacija za EURO u Puli protiv Švicarske s 0-2 (0-1), ali je ostala na prvom mjestu skupine. Pred 2000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina pobjedu su Švicarcima donijeli Michael Frey (19) i Darko Jevtić (47), dok je u 80. minuti Marcelo Brozović promašio kazneni udarac za Hrvatsku.Hrvatska U-21 vrsta je doživjela prvi poraz u petom nastupu u kvalifikacijama, a bila je to i prva utakmica na klupi novoga izbornika Nenada Gračana, koji je naslijedio Niku Kovača, tijekom čijeg je mandata ova selekcija nanizala četiri pobjede, uz gol-razliku 13-0. U 19. minuti nakon udarca s kuta Frey je zabiop posve neometan, a bio je to prvi pogodak kojeg je Hrvatska primila u ovim kvalifikacijama, dok se u toj akciji ozlijedio i vratar Dinama Oliver Zelenika. U 47. minuti Jevtić je iskoristio veliki nesporazum vratara Mateja Delača i Gorupeca i lako postigao drugi zgoditak za Švicarsku. Najveću priliku za hrvatsku vrstu propustio je Brozović u 80. minuti, no njegov udarac s bijele točke zaustavlja odlični gostujući vratar Mvogo. Inače, u prvoj utakmici ovih suparnika u Luganu Hrvatska je slavila s 2-0. Na ljestvici vodi Hrvatska s 12 bodova iz pet susreta, Švicarska je druga s 9 bodova iz četiri susreta, a potom slijede Ukrajina i Latvija s po 3 boda.Hrvatska U-21 u Puli igra još jedan kvalifikacijski dvoboj,za pet dana, 19. studenoga, protiv Latvije.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 5:

1. Hrvatska 12 (5)

2. Švicarska 9 (4)

3. Ukrajina 3 (2)

4. Latvija 3 (3)

5. Lihtenštajn 0 (4)

ZAGREB - Neven Spahija više nije trener KK Cibone, a momčad je preuzeo Slaven Rimac, priopćeno je iz zagrebačkoga kluba. Na Spahijinu inicijativu, u Ciboni je večeras održan sastanak trenera i čelnika kluba na kojem je sporazumno dogovoren raskid dosadašnje suradnje.Vodstvo Cibone također je dogovorilo da će momčad do daljnjega voditi dosadašnji pomoćni trener Slaven Rimac.Bivši hrvatski izbornik momčad je preuzeo na početku sezone i potpisao ugovor na četiri godine. No, sezona nije započela po Spahijinim željama, jer je Cibona izgubila svih pet utakmica u Eurokupu, te u Europi ima nevjerojatni niz poraza u čak 28 utakmica. U ABA ligi Cibona je peta s četiri pobjede i tri poraza, a prva Rimčeva utakmica na klupi Cibone bit će 16. studenoga na gostovanju kod Krke.

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač izjavio je danas da je Ivica Olić, koji je imao problema s ozljedom lista, trenirao s momčadi, te da će sigurno zaigrati protiv Islanda ako bude sto posto spreman. "Olić je danas trenirao s momčadi. Još ću popričati s njime, i ako bude na 100 posto, nije tajna da će igrati", kazao je Kovač za internetski portal HNS-a uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za SP 2014., koja se igra u petak u Reykjaviku. Izbonik ističe da je atmosfera u reprezentaciji vrlo dobra. "Sve što je bilo u prošlosti sada je zaboravljeno. Na treningu se osjeti želja i nadam se da će tako biti i na utakmici. Ritam nije bio jednostavan, imali smo po dva treninga dnevno, te sastanke o teoriji i taktici, a atmosfera je vrlo dobra. No, istina na kraju uvijek leži na terenu, pa će i ovoga puta biti tako. Kod promjene trenera momčad se trgne i uvjeren sam da će reakcija biti pozitivna", rekao je Niko Kovač. "Island je fizički dominantan i jako motiviran zbog svoje jedinstvene prilike. No, znamo koje su im lošije osobine i to ćemo pokušati iskoristiti. Pred nama su dvije utakmice, a svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta. Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni. Bit ćemo pametni, nećemo srljati i čekat ćemo svoje prilike. U najmanju ruku tražimo pogodak, a nadamo se i više njih", napomenuo je izbornik.

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez (HNS) nagradit će reprezentaciju za prolazak Islanda i plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. s premijom od 500 tisuća eura, priopćeno je iz HNS. Tako su hrvatski reprezentativci primili lijepu vijest uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv Islanda. Hrvatska u Reykjaviku igra u petak u 20 sati, a uzvrat je u utorak, 19. studenoga u 20.15 sati u Zagrebu.

ZAGREB - Nakon reakcija predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenka Duke na odluku predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera da se u zrakoplov kojim je hrvatska nogometna reprezentacija letjela na Island ne smije ukrcati i televizijska ekipa HRT-a priopćenjem u kojem reagira na senzacionalističke napise o odnosu Saveza i HRT-a se oglasio i Hrvatski nogometni savez."Hrvatski nogometni savez ne pokušava, niti će to raditi u budućnosti, utjecati na rad i uredničku politiku bilo kojeg medija, a svakako ne HRT-a, poslovnog partnera posljednjih dvadesetak godina. Odnos HNS-a i HRT-a pitanje je međusobnih ugovora, dogovora i partnerske suradnje, a svakako ne bi trebao biti tema senzacionalističkih napisa i prozivanja za "teror" i "nezapamćeni skandal'', posebno jer novinari HRT-a u čiju su obranu mnogi ustali imaju savršeno dobru suradnju s HNS-om i reprezentacijom koja im je bila i bit će dostupna za ekskluzivan pristup sukladno ugovoru.Predstavnici medija ni inače ne putuju s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a u ovom slučaju to pravilo primijenjeno je i na HRT, kao što će biti i u budućnosti. Hrvatski nogometni savez ne bježi od kritika niti od negativnih tema u hrvatskom nogometu, dapače - dobronamjerne i konstruktivne kritike pomoći će rukovodstvu Saveza rješavati te probleme. No, pozivamo sve predstavnike medija da narednih dana daju podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i kreiraju pozitivnu atmosferu jer je plasman na Svjetsko prvenstvo u interesu i medijima i hrvatskoj javnosti, a stvaranje senzacija tamo gdje ih nema ne ide u prilog tom zajedničkom cilju", stoji u priopćenju HNS-a.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na novinarski upit o stanju u Ciboni, koja je u srijedu izgubila i 28. europsku utakmicu zaredom, istaknuo kako će doći vrijeme kada će Cibona i pobjeđivati. "Ne mora se uvijek dobivati, mora se nekad i gubiti", rekao je Bandić i dodao da nemaju novca da kupe "Air Jordana", a niti treba. "Cibona ima svoju povijest, sadašnjost, imat će i budućnost. Ko bi gori, sad je doli, a kolko para tolko muzike. Tko bude htio igrat za toliko para ostat će, tko neće, otići će. Imamo mi prečih problema u ovome gradu i državi od Cibone", rekao je Bandić novinarima danas ispred palače Dverce u kojoj je primio sudionike međunarodnog znanstvenog simpozija Trajni književni znamen Envera Čolakovića.

Cibona je u srijedu u Eurokupu izgubila u Zagrebu od talijanskog Cantua 79-86, čime je niz poraza u Europi dosegnuo čak 28 utakmica.

MOSTAR - Upravni odbor Košarkaškog saveza (KS) BiH odlučio je u četvrtak raspisati natječaj za novoga izbornika košarkaške reprezentacije nakon što je došlo do nesporazuma između toga saveza i hrvatskog trenera Aleksandra Petrovića oko visine honorara i uvjeta vođenja izabrane vrste BiH. Glavni tajnik KS BiH Harun Mahmutović izjavio je za lokalne medije u BiH da je raspisivanje natječaja najbolje rješenje te da nije isključeno da Petrović ipak ostane na klupi reprezentacije BiH. Kako je za portal Klix.ba kazao Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, na ovaj način će pokušati naći najbolje rješenje. "Mi moramo uvijek tražiti najbolje rješenje jer nam je to obaveza. Možda to bude Aco Petrović jer raspisivanjem natječaja njega nismo isključili", rekao je Mahmutović. Natječaj za novog izbornika Košarkaške reprezentacije bit će raspisan sljedećih dana. Aco Petrović je s klupe, BiH odveo na Eurobasket u Sloveniju gdje su njegovi izabranici ispali u prvom krugu s omjerom od tri pobjede i dva poraza. Cijelo to razdoblje Petrović je radio besplatno za Košarkaški savez BiH.Glavni tajnik Harun Mahmutović ranije je za medije ustvrdio da Košarkaški savez BiH može Petroviću za nastavak angažmana najviše ponuditi oko 10.000 eura, dok je on pak po Mahmutovićevim navodima tražio 20.000 eura. Aco Petrović je pak rekao da je razočaran odnosom ljudi iz Košaraškog saveza BiH.

LJUBLJANA - Božidar Maljković više nije izbornik slovenske košarkaške reprezentacije, objavio je Slovenski košarkaški savez. Maljković (61) napušta Sloveniju nakon tri godine, a na ovogodišnjem Eurobasketu, kojem su bili domaćini, Slovenci su osvojili peto mjesto, dok su prije toga s Maljkovićem na prvenstvu Staroga kontinenta u Litvi 2011. bili sedmi. Čelnici saveza su dogovorili sporazumni raskid ugovora s Maljkovićem, trenerom koji je 1989. i 1990. Splićane odveo do naslova prvaka Europe, a nakon toga i Limoges (1993) i Panathinaikos (1996). Novi slovenski izbornik bit će poznat najkasnije do ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo 2014 u Španjolskoj, koji je na rasporedu početkom veljače.

BEOGRAD - Finalni dvoboj Davis Cupa tenisača između Srbije i Češke u Beogradu u petak će otvoriti prvi srpski igrač Novak Đoković i drugi češki "reket" Radek Štepanek, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak.Nakon Đokovića i Štepaneka na teren će Dušan Lajović, koji je u srpsku reprezentaciju uvršten u posljednji trenutak umjesto Janka Tipsarevića, te Tomaš Berdych.U subotu je na rasporedu igra parova za koju su prijavljeni Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić za Srbiju, te Jan Hajek i Lukaš Rosol za Češku, dok bi u nedjelju trebali igrati Đoković - Berdych, te Lajović - Štepanek.Program u petak i subotu počinje u 16 sati, a u nedjelju u 14.Davis Cup osvojit će reprezentacija koja skupi tri boda.Srbija je pobjednik Davis Cupa 2010., a Češka je branitelj naslova.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙