FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

UFA/ZAGREB - Nakon što su na gostovanju kod Neftehimika osvojili bod, hokejaši Medveščaka su u susretu protiv Salavat Julajeva u Ufi osvojili sva tri boda pobijedivši 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).Golove za 'medvjede' postigli su Jonathan Cheechoo (8:14), Hugh Jessiman (16:25) i Mathieu Carle (35:29), dok su strijelci za ruski sastav bili Igor Mirnov (36:24) i Antti Pihlstrom (55:10). Bila je to prva gostujuća pobjeda Medveščaka protiv nekog od ruskih klubova u KHL-u. Dosadašnje dvije pobjede na gostovanjima Medveščak je ostvario u Ukrajini (Donnbas) i Bjelorusiji (Dinamo).Današnjom pobjedom Medveščak se popeo na četvrto mjesto Zapadne konferencije sa 41 bodom, sedam manje od Dinama iz Rige na trećem mjesto. U vodstvu je SKA sa 56 bodova a drugi je Dinamo Minsk sa 52 boda. U svojoj Bobrov konferenciji Medveščak je na trećem mjestu iza Dinama i SKA. Medveščaku slijede još dva gostovanja - u nedjelju, 17. studenog protiv Metalurga iz Magnitogorska, a potom 19. studenog protiv Traktora iz Čeljabinska.

ZAGREB - Nakon što je Neven Spahija napustio kormilo Cibone, vodstvo kluba danas je predstavilo novog trenera Slavena Rimca.Bivši košarkaš 'vukova' debitirat će na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba u susretu osmog kola ABA lige u Novom Mestu protiv Krke."Vjerujem kako ova ekipa može bolje i iskreno se nadam da ova situacija može donijeti preokret. To ne ide samo od sebe već treba uložiti i puno truda, ali i Jurica i ja, ali i Mate i Vlado, na istom smo cilju. Smatram da imamo i znanja i ambicija da to postignemo. Dat ću sve od sebe da uspijem pomoći ekipi kako bi počeli davati ono što svi očekuju," poručio je Rimac kojem je ovo prvi samostalni trenerski angažman.Rimac je zadržao isti tim s kojim je radio i njegov prethodnik, a jedina je novost novi pomoćni trener Jurica Golemac."Rimac je bio logičan izbor budući da poznaje većinu igrača, mentalitet i psihologiju momčadi. Odluku o nastavku nakon iznenadne situacije bilo nam je jednostavno donijeti. Slaven je bio naš projekt uz Nevena. Nismo vjerovali da će tako brzo doći u poziciju da mora preuzeti momčad no to je u novonastaloj situaciji bilo logično," poručio je sportski direktor Vlado Vanjak.Cibona se trenutačno nalazi na petom mjestu ABA lige s četiri pobjede i tri poraza, dok je u Eurokupu izgubila svih pet utakmica.

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ustvrdio je kako se protiv njega i Dinama već godinama specijalni rat po poznatim udbaškim metodama. " Dvije godine pišete o inspekciji, gangsterima, lopovima, isušivanju močvare. Inspektori su bili u klubu i obavili nazor i izdali nam rješenje u kojem nam naređuju da statutom kluba propišemo načine obavještavanja javnosti o funckioniranju kluba, a mi smo to i dosad radili", rekao je Zdravko Mamić na početku danas sazvane izvanredne konferencije za novinare koja je u cijelosti bila posvećena nalazima revizije gradskog kontrolnog ureda. "Od 98 ljudi koji su u Skupštini Dinama, samo jedna je pravomoćno kažnjena. To je gospodin Boris Vidić koji je uvjetno osuđen na 11 mjeseci. U statutu stoji da u Skupštini ne smije biti čovjek koji je osuđen na najmanje šest mjeseci, ali to se ne odnosi na one koji su uvjetno osuđeni", kazao je Mamić napomenuvši da će se skupština Dinama održati za 60 dana do kada će izmijeniti svi sporni članci. "Dobili smo dvije kazne od revizije i to zato što smo zakasnili predati dva rješenja, a to smo uredno platili", rekao je Mamić i naglasio da je Dinamo vlastitim novcima uredio stadion koji je gradska imovina i u kojeg su uložili više od 13 milijuna eura. "Punimo gradski i državni proračun s više od 25 milijuna kuna. Ali svaki dan smo nesretniji i nesretniji", rekao je Mamić koji se osvrnuo i na rad bivših uprava Dinama. "Znate onu priču da Dinamo u bivšoj Jugoslaviji nije smio biti prvak 25 godina. To je laž, to je najveći falsifikat u povijesti ovog kluba. Nisu bili prvaci jer su bili nesposobni. Da je sada Jugoslavija tvrdim da bih bio 30 puta prvak za redom", kazao je Mamić koji se osvrnuo i na vaučere za gostujuće navijače.

JOHANNESBURG - Svjetska antidopinška agencija (WADA) odobrila je u petak Svjetski pravilnik za 2015. koji predviđa strože kazne za kršenje međunarondih antidopinških pravila. "Temeljno vijeće je jednoglasno odobrilo Pravilnik", izjavio je predsjednik WADA-e John Fahey na svjetskoj konferenciji o dopingu koja se održava u Johannesburgu.

Ova treća verzija Svjetskog pravilnika koji će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2015., donosi brojne promjene u kaznama, posebice udvostručenje s dvije na četiri godine suspenzija u slučaju prvog prekršaja.

Ako je prvi Pravilnik, koji je stupio na snagu 2004., uveo gotovo jedinstvenu kaznu od dvije godine za prvi prekršaj i doživotnu suspenziju u slučaju ponovnog kršenja antidopinških pravila, ipak je pokazivao malu nepravdu izjednačujući sportaše koji su konzumirali kanabis i one koji su koristili EPO.

Novi pravilnik donosi paletu sankcija s mogućnošću da se u obzir uzimaju "olakšavajuće ili otežavajuće okolnosti".

Verzija pravilnika za 2015. godinu određuje kaznu suspenzije od četiri godine za prvi prekršaj antidopinških pravila osim ako sportaš ne uspije uvjeriti disciplinska tijela da konzumacija nije bila namjerna.

Novi pravilnik ima i neke druge novosti. On dopušta WADA-i da sama vodi istrage što nije mogla ranije, a antidopinškim vlastima omogućuje da istražuje više okolinu sportaša, primjerice liječnike i trenere koji potiču ili pomažu sportašima u dopingiranju.

BEOGRAD - Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Češke sa 1-0 u finalu Davis Cupa u Beogradu nakon što je drugi igrač svijeta Novak Đoković svladao Radeka Štepaneka sa 7-5, 6-1, 6-4 u prvom dvoboju finala.U drugom susretu koji je na rasporedu u petak za Srbiju će igrati Dušan Lajović, a za Češku Tomaš Berdych.U subotu je na programu susret parova, a u nedjelju dvoboji Đoković - Berdych i Lajović - Štepanek.

Obje reprezentacije su u lovu na svoj drugi naslov pobjednika najcjenjenijeg momčadskog natjecanja u tenisu, Srbija je osvojila Davis Cup 2010. godine, a Češka je branitelj naslova.

JOHANNESBURG - Britanac Craig Reedie (72) izabran je za novoga predsjednika Svjetske antidopinške agencije (WADA), a na tu će dužnost stupiti 1. siječnja sljedeće godine, odlučeno je na sastanku Izvršnog odbora WADA-e u Johannesburgu u petak.Reedie, aktualni potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), bio je jedini kandidat za nasljednika Australca Johna Faheyja, a dužnost predsjednika WADA-e obnašat će u dvogodišnjem mandatu.

Usto, Izvršni odbor WADA-e usvojio je novi antidopinški kodeks prema kojemu se predviđaju strože sankcije za varalice i jače dopinške kontrole.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙