FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Zbog natopljenoga terena i jake kiše odgođen je dvoboj 17. kola Prve HNL u Zagrebu između nogometaša Lokomotive i Rijeke, a ranije danas je zbog istih razloga odgođen i susret Istre 1961 i Dinama u Puli. Velike količine kiše koja cijeli dan pada u Zagrebu učinili su travnjak stadiona Maksimir nepodesnim za igru, pa je sudac Domagoj Ljubičić iz Osijeka, u dogovoru s kapetanima momčadi, odlučio da se dvoboj Lokomotive i Rijeke ne igra u subotu."Nema ni minimalnih uvjeta za odigravanje dvoboja, 90 posto terena je pod vodom, pa lopta uopće ne odskače. Ovo večeras definitivno nisu uvjeti za igranje nogometa", kazao je u izjavi za Hrvatski radio sudac utakmice Ljubičić. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i kišom natopljenog travnjaka stadiona Aldo Drosina odgođena je i utakmica 17. kola Prve HNL između Istre 1961 i Dinama. Točno u 15 sati, kada je susret trebao početi, sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca izišao je na teren s kapetanima Istre 1961 Faustom Budicinom i Dinama Josipom Šimunićem i bacio loptu na centar te ispred oba gola. Kako je lopta na svim mjestima ostajala u lokvama vode sucu Pejinu nije preostalo ništa drugo nego konstatirati da ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice. Pored obilne kiše, koja danima već pada u Puli i Istri, lošem stanju travnjaka pridonijele su i utakmice protiv Švicarske i Latvije koje je naša U-21 reprezentacije odigrala u proteklih desetak dana na Aldu Drosini.

Novi termin odigravanja utakmica Istra 1961 - Dinamo i Lokomotiva - Rijeka bit će naknadno obznanjen.

ZAGREB - U hrvatskom okršaju u 9. kolu regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC "Dražen Petrović" nadigrala Zadar sa 91-74 (18-14, 21-26, 26-17, 26-17).Zadrani su uspijevali držati rezultatski priključak do sredine treće četvrtine, u 25. minuti bilo je samo 51-49 za Cibonu, ali u završnici je do izražaja došla činjenica da Cibona ima više kvalitetnih igrača. U prvih pet minuta četvrte četvrtine zagrebački je sastav napravio seriju 18-4 za vodstvo 83-61 i rješenje pitanja pobjednika.Matt Janning ubacio je 22 koša za Cibonu, Darryle Strawberry je dodao 15, a Dario Šarić 14 kod pobjendika, dok je u sastavu Zadra najefikasniji bio Andrew Lawrence sa 17 ubačaja, Toni Dijan je dodao 11.Nakon devet kola Cibona ima šest pobjeda i tri poraza, dok je Zadar na učinku od tri pobjede i šest poraza.

ZAGREB - Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzeo je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Omanu, a bronca mu je izmakla za dva negativna boda. Dramatičan je bio rasplet događanja danas na regatnom polju u Mussanahu gdje je zbog slabog vjetra održan samo jedan plov i donio velike promjene u rezultatima od trećeg mjesta naniže. Nažalost, Tonči Stipanović nije uspio sačuvati treće mjesto, u cilj je ušao kao 35. i ostao bez bronce. "Odlično sam startao i bio sam u dobroj poziciji, međutim u jednom trenutku jedan Francuz mi se ispriječio, nije mi dao pravo prolaza koje sam prema pravilima imao i morao sam proći iza njega što me izbacilo iz ritma. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo. U završnici su me pretekla još nekolicina, ada sam bio 33. a ne 35. uzeo bih medalju. Nije išlo, ali neću tugovati dobra je bila sezona i idemo dalje", kazao je Splićanin.Bronca je pripala Njemcu Philippu Buhlu, a od ostalih hrvatskih predstavnika Daniel Mihelić je zauzeo 15. mjesto, a Filip Jurišić 35.Sportska priča dana je svakako Brazilac Robert Scheidt. Ušao je u zadnji plov prvenstva sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Cipranina Pavlosa Kontidesa i pokazao još jednom kako se rade veliki rezultati. Pobijedio je i zadnji plov prvenstva, i u 40. godini uzeo svoj deveti naslov svjetskog prvaka u Laseru.

DONJECK - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio je strijelac za Šahtar iz Donjecka koji je u 17. kolu ukrajinskog prvenstva na svom terenu svladao Sevastopolj sa 4-0 (4-0).Srna je postigao četvrti pogodak na utakmici u 34. minuti iz slobodnog udarca, a na terenu je proveo svih 90 minuta. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima Šahtara Eduardo Alves da Silva ostao je čitavu utakmicu na klupi.

Sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u skupini B Europske lige, Čornomorec iz Odese kao gost je u Poltavi svladao Vorsklu sa 1-0 (1-0) golom Kovaljčuka iz 10. minute.Čornomorec i Dinamo igrat žće u četvrtak u Odesi s početkom u 21.05 sati. Dva kola prije kraja natjecanja u skupini Dinamo je posljednji, četvrti s jednim bodom, dok je Čornomorec treći s četiri. Na vrhu je Ludogorec sa 10 bodova, a drugi PSV Eindhoven ima sedam.

Na ljestvici ukrajinskog prvenstva vodeći Šahtar sada ima 38 bodova, Čornomorec je drugi sa 35, koliko ima i treći Metalist koji ima dvije utakmice manje.

BARCELONA - Nogometaši Barcelone pobijedili su na svom Nou Campu u 14. kolu Primere Granadu s uvjerljivih 4-0, te opet imaju šest bodova više od drugoplasiranog Atletica. I bez ozlijeđenoga Lea Messija Barca se lako obračunala s Granadom, koja je od 66. minute igrala bez isključenoga Manuela Iturre. U prvom dijelu sudac je dvaput pokazao na bijelu točku za Barcelonu, a precizni su bili Andres Iniesta (20pen) i Cesc Fabregas (40pen), da bi Katalonce u nastavku do uvjerljiva trijumfa odveli Alexis Sanchez (71) i Pedro (90).

LONDON - Nogometaši Arsenala slavili su u derbiju 12. kola Engleske lige kod kuće protiv Southamptona s 2-0 i dodatno se učvrstili na čelu ljestvice.

Gosti su po prvi puta ove sezone odigrali susret bez hrvatskog reprezentativnog braniča Dejana Lovrena, koji je zbog bolesti propustio dvoboj, a Arsenal je to iskoristio i pobijedio pogocima Francuza Oliviera Girouda (22, 86pen). U gradskom derbiju Everton i Liverpool su na Goodison Park igrali 3-3, pa je Liverpool ostao drugi na ljestvici. U vrlo uzbudljivom Merseyside derbiju sve pogotke za domaćina Evertona postigli su Belgijanci - Kevin Mirallas (8) i Romelu Lukaku (72,82). dok su strijelci za Liverpool bili Philippe Coutinho (5), Luis Suarez (19) i Daniel Sturridge (89). Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić nije ulazio u igru za domaćine. Arsenal sada ima četiri boda više od Liverpoola i šest od Southamptona.

U ostalim susretima Swansea je slavio kod Fulhama s 2-1, a Crystal Palace kod Hulla s 1-0, dok su domaće pobjede ostvarili Newcastle United protiv Norwich Citya (2-1) i Stoke City u srazu s "fenjerašem" Sunderlandom (2-0).

Arsenal 2 Olivier Giroud 22,86pen

Southampton 0

- - -

Stoke City 2 Charlie Adam 30, Steven N'Zonzi 81

Sunderland 0

- - -

Newcastle United 2 Loic Remy 2, Yoan Gouffran 38

Norwich City 1 Leroy Fer 80

- - -

Hull City 0

Crystal Palace 1 Barry Bannan 81

CK: Yannick Bolasie 78

- - -

Fulham 1 Scott Parker 64

Swansea City 2 Aaron Hughes 56ag, Jonjo Shelvey 80

- - -

Everton 3 Kevin Mirallas 8, Romelu Lukaku 72,82

Liverpool 3 Philippe Coutinho 5, Luis Suarez 19, Daniel Sturridge 89

SAO PAULO - Novi i stari svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) ostvario je najbrže vrijeme na kvalifikacijama za Veliku naggradu Brazila, posljednju utrku F1 sezone na stazi Interlagos u Sao Paulu. Vettelu je to 45. "pole-position" u karijeri i deveti ove sezone, a po kiši u Sao Paulu imao je najbrže vrijeme ispred sunarodnjaka Nice Rosberga u Mercedesu. Vettel će u Sao Paoulu pokušati ostvariti rekordnu devetu pobjedu zaredom.

Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) bio je treći u kvalifikacijama, a četvrto vrijeme ostvario je 37-godišnji Australac Mark Webber, kome će to biti zadnja F1 utrka u karijeri. VN Brazila vozi se u nedjelju u 17 sati.

ZAGREB - Rukometaši CO Zagreba izgubili su u zagrebačkoj Areni susret 6. kola skupine A Lige prvaka od njemačkog RN Loewena sa 24-28 (12-13).Luka Stepančić i Jerko Matulić postigli su po šest golova za Zagreb, dok je šest golova za njemački sastav postigao Uwe Gensheimer.Nakon odlaska na odmor s miimalnim zaostatkom od 12-13, hrvatski je prvak nastavak otvorio serijom 5-0 kojom je poveo 17-13, no uslijedio je pad u igri naše momčadi koji su Nijemci kaznili i vrlo brzo preokrenuli rezultat.Nakon šest kola CO Zagreb ima četiri boda, te dijeli četvrto mjesto s Pivovarnom Laško iz Celja, dok je RN Loewen drugi s devet bodova.Za tjedan dana CO Zagreb će gostovati u Celju, a bit će to ključni dvoboj za četvrto mjesto u skupini, posljednje koje vodi u osminu finala.

DORTMUND - U velikom derbiju 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva aktualni prvak Bayern iz Muenchena je kao gost svladao Borussiju iz Dortmunda s uvjerljivih 3-0 (0-0).Mrežu domaćih "načeo" je bivši igrač Borussije Mario Goetze u 66. minuti, 10 minuta nakon što je ušao u igru umjesto našeg reprezentativca Marija Mandžukića, a posao su u završnici dovršili Arjen Robben u 85. i Thomas Mueller u 87. minuti.

Ovom pobjedom vodeći Bayern je stigao do 35 bodova, četiri više od drugog Bayera iz Leverkusena koji je ranije u subotu s minimalnih 1-0 (1-0) kao gost svladao Herthu u Berlinu, dok je Borussia treća sa sedam bodova manje od Bayerna.

Hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Ivan Perišić igrali su do 77. minute za Wolfsburg koji je na gostovanju kod Nuernberga odigrao 1-1. "Vukovi" su poveli preko Arnolda (39), a poravnao je Ginczek (72). Wolfsburg je sada peti na ljestvici sa 22 boda, tri manje od četvrte Borussije Moenchengladbach, dok je Nuernberg i dalje bez pobjede u prvenstvu ove sezone, trenutačno je pretposljednji, 17. s osam bodova, koliko posljednjeg Eintrachta iz Braunschweiga.

REZULTATI 13. KOLA:

Borussia D. - Bayern 0-3 (Goetze 66, Robben 85, Mueller 87)

Nuernberg - Wolfsburg 1-1 (Ginczek 72 / Arnold 39)

Augsburg - Hoffenheim 2-0 (Hal. Altintop 17, 23)

Eintracht B. - Freiburg 0-1 (Gelson 52)

Eintracht F. - Schalke 04 3-3 (Flum 56, Joselu 61, 68 / Flum 14-ag, Matip 18, Hoewedes 86)

Hertha - Bayer 0-1 (Kiessling 29)

Igrano u petak:

Stuttgart - Borussia M. 0-2 (Rafael 37, Wendt 73)

Nedjelja:

Hamburger SV - Hannover 96

Werder - Mainz

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙