FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dmar
ZAGREB, 29. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

RIJEKA - Tijekom nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka, koja je održana sinoć na riječkom stadionu Kantrida, ozlijeđeno je više osoba, među kojima i četvorica policijskih službenika, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava. Prije početka utakmice preventivno je privedeno 26 osoba, četiri osobe privedene su na kriminalističko istraživanje, a oštećena su dva autobusa. Više osoba zatražilo je liječničku pomoć, a policija je uporabila prisilu prema više osoba, koje su dovedene u policijske prostorije. O težini ozljeda, te konačnom broju ozlijeđenih i privedenih policija će izvijestiti nakon što se prikupe svi podaci s terena. Tijekom utakmice riječkog i splitskog nogometnog kluba, dio navijača bacio je zapaljene baklje među publiku i na stadion, te je došlo do međusobnih sukoba i okršaja navijača s policijom.

SPLIT - Teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je jučer Slovenka (40) koja je stradala u prometnoj nesreći u Lokvi Rogoznici, priopćila je splitska policija. Prometna nesreća dogodila se oko podneva na državnoj cesti gdje je Slovenka upravljala svojim motociklom yamaha. U jednom trenutku je zbog neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja izgubila nadzor nad motociklom te je pala na tlo, a potom podletjela pod BMW koji je naišao iz suprotnog smjera. Kolima Hitne pomoći prebačena je u Klinički bolnički centar Split gdje je zbog teških i po život opasnih ozljeda zadržana na Jedinici intezivnog liječenja, a liječnici se bore za njezin život.

ZAGREB - Piloti Croatia Airlinesa Zvonko Šitum i Ivan Ivanković, koji su zaslužni što je u petak navečer u zračnu luku Kloten u Zürichu sretno sletio zrakoplov Croatia Airlinesa kojemu su zakazali kotači pa nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen, sinoć su pljeskom dočekani u Zračnoj luci Zagreb. U izjavi novinarima istaknuli su da su učinili ono što rade svaki dan, odradili sve po proceduri. Šitum je rekao da su tijekom slijetanja imali indikaciju da im jedan od kotača nije izašao van i vrata se nisu otvorila. "Odlučili smo prekinuti slijetanje iz sigurnosnih razloga, držali se procedure, kao što smo i obučeni za to. Ovaj dio kvarova koji se događaju, koji su uobičajeni odradili smo u simulatoru u travnju. Napravili smo ono što radimo svaki dan, napravili sve procedure uz pomoć kontrole leta", rekao je Šitum, dodavši kako još jednom zahvaljuje kontroli leta u Zürichu jer su odlično odradili svoj dio posla. Kopilot Ivan Ivanković, koji je prilikom nezgode razgovarao s kontrolom leta u Zürichu, rekao je "napravili smo ono zašto i jesmo ovdje, odradili sve procedure onako kako je trebalo, mislim da smo izvukli maksimum i da je sve završilo prilično dobro". Istaknuo je kako ga nije uhvatila panika, znali su da će sletjeti, ali nisu znali kako će to izgledati. "Ne mogu reći da smo bili u panici, suradnja u kokpitu je bila na nivou", istaknuo je Ivanković. Šitum i Ivanković pokazali su iznimnu pribranost i spretnost, što otkriva i tonski zapis kopilotova razgovora s kontrolom leta u Zürichu, a na dobro obavljenom poslu čestitala im je i tamošnja kontrola leta.

SAMOBOR - Mozartovom Velikom misom u c-molu svečano je u subotu navečer u Franjevačkoj crkvi otvorena 38. Samoborska glazbena jesen. Veliku misu za soliste, zbor, orkestar i orgulje u c-molu, KV 427, W. A. Mozarta izveli su Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića, sa solistima Lidijom Horvat Dunjko (sopran), Monikom Cerovčec (sopran), Domagojem Dorotićem (tenor), Giorgiom Surianom (bas), uz pratnju Ivana Bosnara na orguljama. Festival je otvorio zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš naglasivši kako se 38. puta zaredom održava festival koji okuplja konvencionalno i nekonvencionalno, suvremeno i ono što dolazi iz baštine, afirmirane i mlade glazbenike. Tijekom festivala planirano je ukupno 16 koncerata, a program je podijeljen na četiri međusobno interaktivna modula. U nedjelju će u Galeriji Prica u sklopu festivala biti otvorena izložba Vasilija Jordana "Izvod iz retrospektive". Festival završava u subotu 12. listopada nastupom Zbora Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu i Samoborskih gudača.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙